Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Кошмарно пътуване с автобус на Юнион Ивкони

14

Поредният кошмар с автобусите на Юнион Ивкони.

На 05.07. мен и семейството ми ни се наложи да ползваме автобус по маршрут Русе - София на фирма Юнион Ивкони.

Часът на тръгване от Русе беше 14:00. Още при качването в автобуса забелязах мизерното състояние вътре - залепени дъвки по седалките, мърлява тапицерия, мръсни стъкла, пронизани от вода, като аквариум, но без рибки. Заради лошото състояние поне имаше климатик, така че поне да не се задушим, но трябваше да изтърпим неприятностите до София....

Автобусът беше с около 20 пътници. Още след излизането от Русе, шофьорът изключи двигателя и продължи да кара на инерция - не знам дали това е проблем или просто спестяване на гориво. Веднага усетихме липсата на климатика и започна да става задушно. На щастие това не продължи дълго, защото климатичната система се изключи.

Най-голямото неприятно изненадващо беше, когато стигнахме до Плевен и част от пътниците слязоха, а нови се качиха за София. Още веднага, след като вратите се затвориха, усетихме, че климатикът не работи и в автобуса стана невероятно горещо. Трябва да отбележа, че и на външността беше горещо. Докато се движихме от Плевен, в автобуса просто не можеше да се диша от задух и имаше пътници, които си вееха с разни брошури. Реших да отида при шофьора и да попитам защо климатикът не работи, а отговорът му беше: "Е, пуснат е, но автобусът е пълен." Казах му, че това не е климатик, а просто вентилацията на автобуса, което го изнерви, като знаеше, че съм права, и нямаше какво да направи. Започна да спира автобуса, да ме смъква и да ми говори на грубия тон, просто защото бях задалена....

Най-интересното беше, че автобусът беше пълен с хора и никой не се изправи и не каза нещо - хората изглежда свикнали с това отношение, давайки парите си без проблеми, за да получат тези "качествени услуги". Хората стояха, преспиваха на седалките и никой не реагираше. Става ми интересно как се превръщаме в големи знаменосци, когато стане нов инцидент по пътищата у нас. Когато пристигнахме в София, климатикът беше пуснат, но само за да бъде проверен от някой контролор условията на пътуване, и шофьорът си свърши работата без да се занимава.

Кой дава разрешение на тези автобуси да карат по пътищата и да превозват пътници? Поредните потенциални жертви на пътя... За съжаление.

Това са автобусите на Юнион Ивкони - гробници.

Преди години трябваше да пътувам два пъти в седмицата до София и никога не съм имала такива проблеми. Не знаех, че качеството на услугата е паднало толкова много, че дори се подиграва с хората и поставя живота им на риск.

Просто нямам думи да опиша това - обратно пропорционално на годините ни членство в ЕС. Вместо да се подобрява, всичко се влошава стремглаво.

Автор: М. С.
(Автор: М. С. - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    15
    Даа бе
    "шофьорът изключи двигателя" , не вярвам да е толкова прост.
  • 22
    14
    Минувач
    Е, като е имало драма в автобуса, телефони нямате ли? Набирате 112, подавате сигнал към Пътна полиция и ДАИ. На следващата гара ще има организирано посрещане за нелюбезния шофьор. А за да не си причинявате повече ядове, никога не ползвайте Ивкони. След като въпросните "разчистиха" конкуренцията от фирми като "Ованесови", "Стиф" и "Кракра", почна упадъкът на автобусната услуга. Така че, или Биомет, или БДЖ.
  • -21
    13
    Някой
    Купи си автомобил ма мангалко и се вози комфортно. Купи си и буквар!!!
  • 23
    12
    Пътничка
    Госпожата е абсолютно права. Пътувах в същия автобус. В автобуса не се дишаше. Обърнах внимание на думите ѝ и изразих отношение, но сигурно недостатъчно високо. Учтиво каза на шофьора, че автобусната компания трябва да уважава пътниците си. Докато се примиряваме с подобни условия на пътуване, такива автобуси ще пътуват по тази линия. Горките пътници!
  • -18
    11
    До 5
    Ти да не си даскала на авторката?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари