Кошмарна нощ преживяха жителите на русенското село Бъзовец

0
Кошмарна нощ преживяха жителите на русенското село Бъзовец
Видео: БГНЕС

Кошмарна нощ преживяха жителите на русенското село Бъзовец, след като снощи в населеното място се изсипа невиждан порой. Над 50 литра дъжд на квадратен метър се е изсипал само за 15-20 минути , съпроводен с буря и силна градушка с големина на лешник. Напълно са унищожени всички зеленчукови градини в селото, има наводнени къщи и отнесен мост. В кал е потънала и новопостроената спортна площадка, която е трябвало да бъде открита тези дни.

Мобилизирали са били два багера и фадрома, с които вечерта до 22 часа се е изривала калта от главния път, за да се пробие и да се пусне движението, каза кметът на Бъзовец Георги Малев. По улиците и в дерето са се натрупали тиня, кал и камъни, тъй като водата се е спуснала откъм еловата горичка и е помела всичко по пътя си. Река Бъзовска също е преляла, а проектът за укрепване на коритото й вече година и половина отлежава по министерства и няма финансиране.

Хората са разстроени най-вече заради пораженията в градините, тъй като прехраната им и трудът им са унищожени. Много голям е и психологическият стрес, от който Емние Мехмедова все още не може да се отърси. Жената стои пред портата на къщата си и плаче, след като е изкарала безсънна нощ. Мъжът й буквално я е извлачил на втория етаж, тъй като тя е трудно подвижна, а водата е скъсала портата и е нахлула в двора и дома.

"Страшна работа, аз съм на 60 години, такова чудо не съм виждала. Мъжът ми вика - чакай да видя отдолу дали иде водата към градината, стой тук. Аз му викам - не мога да стоя, ще те вземе водата, какво ще правя самичка без теб. Градушката биеше много силно по главата, докато той ме изкара горе на стъпалата. Друг път ще си сложа един стол предварително горе на терасата да имам и ще си сядам предварително там. Много страшно беше, много", разказва през сълзи Емние.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари