Кошлуков поиска друга дата за изборите

0
БНТ има задължение да излъчи мача, заради сключения с УЕФА договор
БНТ има задължение да излъчи мача, заради сключения с УЕФА договор Снимка: БГНЕС

БНТ има задължение да излъчи мача, заради сключения с УЕФА договор

Вероятното назначаване на предсрочните парламентарни избори за 11 юли срещна своя първи отпор. Той дойде от генералния директор на Българската национална телевизия Емил Кошлуков. Той написа пост в социалната мрежа фейсбук, в който предупреждава, че точно тогава е финалът на Европейското първенство по футбол.

"БНТ е закупила правата за излъчването му, срещу значителна сума. Също така имаме сключен договор с УЕФА, който ни задължава да излъчваме определен брой срещи, финал, полуфинали и т.н. На трето място имаме сключени търговски договори за реклама, също на голяма стойност. И ако това дотук засяга само нас, в БНТ, то футболните запалянковци в България са стотици хиляди, вероятно дори милион и повече българи ще искат да гледат финала. Може би не е лоша идея да се определи друга неделя за изборите, било предната на 4-ти, било следващата на 18-ти", пише днес Кошлуков.

Той, разбира се, заявява, че БНТ ще се съобрази с всяко решение за датата на изборите, но специално моли да се помисли и за "а нашите, на телевизията и феновете, аргументи."

Така тези избори вероятно ще станат поредните, в които датата, насрочена от президента, ще бъде под атака. 

Припомняме и че датата - 11 юли, не е официализирана. Днес Радев заяви, че тя е най-вероятната, но все още не е издал указ за насрочването на изборите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари