Още един журналист е принуден да напусне БНТ

0
Кошлуков отстрани кореспондента на БНТ в Берлин
Кошлуков отстрани кореспондента на БНТ в Берлин Снимка: Dariknews.bg

Кошлуков отстрани кореспондента на БНТ в Берлин.

Още един журналист е принуден да напусне БНТ. Кореспондентът на БНТ в Берлин и бивш преседател на СЕМ Мария Стоянова, която бе изпратена да отразява германската политика преди само година, е била освободена от генералния директор на БНТ Емил Кошлуков, съобщи "Клуб Z".

Стоянова беше в СЕМ през 2017 г., когато сегашният генерален директор на БНТ Емил Кошлуков кандидатства за първи път за директорския пост на “Сан Стефано”. Тогава Стоянова зае категорична позиция против кандидатурата му заради политическата му обвързаност като депутат, а и като програмен директор на националистическата тв “Алфа”. Тя постави под въпрос и качествата му за този пост.

Съкращаването на Мария Стоянова по толкова внезапен начин без обичайното тримесечно предупреждение предизвика скандал сред журналистическата колегия в германската столица.

Формалният повод да не се продължи договора на кореспондента на БНТ вероятно е пестене на пари, но заради изненадващото решение за това БНТ не е успяла своевременно да спре договорите си за офиси и телекомуникационни услуги и поне на първо време обществената телевизия ще продължи да ги плаща, макар и без кореспондент. Според източници от София реалната причина за уволнението на Стоянова е именно позицията й срещу Кошлуков, докато е била в СЕМ.

Закриването на кореспондентски пункт в Берлин само година, след като е открит, е необичайно. Още повече, че това става буквално в навечерието на германското председателство на ЕС. Неочакваното изтегляне на Мария Стоянова от Берлин предизвика загриженост и сред другите чуждестранни кореспонденти в Германия, отбелязва "Клуб Z".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари