Коронавирус и във Ватикана

0
Папската швейцарска гвардия съобщи на 15 октомври, че общо 11 нейни членове вече са с COVID-19
Папската швейцарска гвардия съобщи на 15 октомври, че общо 11 нейни членове вече са с COVID-19

От пресцентъра на Светия престол съобщиха, че жител на резиденцията във Ватикана, в която живее и папа Франциск, е дал положителен тест за COVID-19

Лицето е временно преместено от резиденцията "Каза Санта Марта" и е поставено в изолация, се казва в изявление от 17 октомври, съобщава Канал 3. Всеки, който е влязъл в пряк контакт с него, също е в процес на изолация, пише "Католик Уорлд Рипорт".

Пациентът засега е асимптоматичен, каза Ватиканът. Той отбеляза, че през последните дни три други положителни пациенти сред жителите на града-държава са се възстановили.

Папската швейцарска гвардия съобщи на 15 октомври, че общо 11 нейни членове вече са с COVID-19. Армията от 135 войници казва в изявление, че "незабавно е уредена изолацията на новите случаи и се извършват допълнителни проверки".

Папа Франциск се срещна на 17 октомври с членове на карабинерите, националната жандармерия на Италия, които служат в компания, отговорна за район близо до Ватикана. Той им благодари за работата по опазването на района на Ватикана по време на събития с поклонници и туристи от цял свят.

Папа Франциск отбеляза също, че всяка сутрин, когато влиза в кабинета си, той отива първо да се помоли пред изображението на Дева Мария, а след това поглежда през прозореца към площада "Свети Петър".

"И там, в края на площада, ви виждам. Всяка сутрин ви поздравявам от сърце и благодаря", каза той

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари