Папата: Нека се молим за бившия папа Бенедикт, той е много болен!

1
През 2013 година германецът стана първият папа, оттеглил се от престола на Свети Петър, през последните шест века
През 2013 година германецът стана първият папа, оттеглил се от престола на Свети Петър, през последните шест века Снимка: Getty Images

През 2013 година германецът стана първият папа, оттеглил се от престола на Свети Петър, през последните шест века

Папа Франциск каза днес, че неговият предшественик Бенедикт Шестнайсети е много болен, и призова вярващите да се молят за него, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Светият отец, който направи това изненадващо изявление на края на своята обща аудиенция, не разкри повече подробности за състоянието на 95-годишния Бенедикт.

През 2013 година германецът стана първият папа, оттеглил се от престола на Свети Петър, през последните шест века. Оттогава той живее във Ватикана.

"Бих искал да помоля всички вас да отправите специална молитва за бившия папа Бенедикт, който в тишина крепи Църквата. Нека си спомним за него. Той е много болен", заяви Франциск.

Впоследствие говорителят на Светия престол Матео Бруни каза, че папата е посетил своя предшественик, след като състоянието му се е влошило през последните часове. Бруни обясни състоянието на Бенедикт с напредналата му възраст и също не даде повече подробности. "Ситуацията е под контрол за момента", ограничи се да каже той.

Германският кардинал Йозеф Ратцингер бе избран за папа под името Бенедикт Шестнайсети през 2005 година след кончината на Йоан-Павел Втори. Той обаче се оттегли през 2013 година заради крехко здраве.

През първите години след като слезе от престола на Свети Петър, Бенедикт Шестнайсети присъстваше на ръкополагането на кардинали във Ватикана. В последно време обаче той е твърде слаб, за да присъства на такива дълги церемонии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари