Корнелия Нинова се срещна с шивачки по повод Деня на труда

0
Нинова заяви, че правителството трябва да помага на работодатели, които развиват българското производство и българската икономика
Нинова заяви, че правителството трябва да помага на работодатели, които развиват българското производство и българската икономика Снимка: Министерство на икономиката

Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова се срещна с работници от текстилната индустрия, съобщиха от пресцентъра на БСП

Нинова посети завод „Искра“ в град Първомай, а заедно с нея бяха народният представител от БСП Веска Ненчева, Николай Митков - кмет на община Първомай, Светозар Славчев - председател на БСП-Първомай, Стойчо Шапатов - управител на завода и инж. Марин Маринов - изпълнителен директор.

„Държавата застава във ваша подкрепа. С помощта, която ние осигуряваме, и вашите усилия, заедно трябва да спасим индустрията в тези тежки времена. Инфлацията, цените на тока и газа, доходите на хората в момента са най-важните въпроси. Правителството отпусна компенсации за фирмите, увеличи минималната работна заплата. Сега трябва да се справим с цената на газа. Имаме варианти за това“, каза Нинова.

Вицепремиерът благодари на работниците и ги поздрави с предстоящия 1 май – Ден на труда. Тя поздрави ръководството на завода и заяви, че правителството трябва да помага на работодатели, които развиват българското производство и българската икономика.

„Лично аз и екипът на Министерството на икономиката и индустрията сме поставили като абсолютен приоритет запазването на българското производство. Правим всичко възможно да помогнем в тази трудна ситуация“, допълни още Корнелия Нинова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари