Корнелия Нинова: С "Има такъв народ" имаме разбирателство по много теми

0
Националният съвет ще реши дали да подкрепим кабинета
Националният съвет ще реши дали да подкрепим кабинета Видео: NOVA

Националният съвет ще реши дали да подкрепим кабинета

Оценяваме случилото се като първа добра крачка към разговори и диалог към съставяне на правителство. Уточнихме теми към които имаме покритие, остават и няколко различия. Утре след Националния съвет на БСП ще получим мандат да продължим разговорите с „Има такъв народ”. Имаме различния относно преизчисляването на пенсиите”, обясни Корнелия Нинова след срещата с „Има такъв народ”, предава NOVA.

Утре ще предложим работна група по конкретните политики, които са важни за нас. Съдебната реформа бе обсъдена от нас и там имаме много сходства. Закриването на Специализирания съд и прокуратура, КПКОНПИ и контролът върху главния прокурор. Нашата представа е за нов Закон за КПКОНПИ”, добави Нинова.

От „Има такъв народ” осъзнаваме своята огромна отговорност за съставяне на следващо правителство. Нашето желание е да говорим за политики, приоритети и се надяваме, че всички партии в българския парламент ще надмогнат тяснопартийните си интереси и ще говорим за национални приоритети”, каза Виктория Василева.

Вярвам, че диалогът и разговорите ще намерят верния път за решаване на проблемите, които стоят пред България. Трябва да се опитаме да съставим редовен кабинет, че имаме нужда от работещ парламент”, заяви Нинова.

Представителите на „Има такъв народ“ се срещнаха с „Изправи се БГ! Ние идваме!“ по-рано днес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари