Корнелия Нинова: Предлагаме минималната заплата да е 940 лева от 1 юли

0
Подкрепяме диференцирана ставка за ДДС и намаляването му за храните, обясни лидерът на БСП
Подкрепяме диференцирана ставка за ДДС и намаляването му за храните, обясни лидерът на БСП Видео: NOVA

Подкрепяме диференцирана ставка за ДДС и намаляването му за храните, обясни лидерът на БСП

"Ние предлагаме увеличението на минималната заплата да е 940 лева от 1 юли. Сега това е 50% от средната заплата. Това е 42 пъти внасяно предложение от БСП. От 1 януари 2024 г. 50% от средната заплата може да е друга сума. 500 000 българи работят на минималната заплата. Да се твърди, че повишаването на тяхната заплата е причина за инфлацията, е цинизъм. За инфлацията има съвсем други причини. Сред тях са напечатаните пари, войната и последиците от нея, спекулата на пазара" това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от NOVA.

По думите ѝ служебният кабинет се е отказал и от тавана на надценките.

"Два месеца лъгаха българския народ, сега прехвърлят отговорността на парламента. Новият сайт за сравнение на цените е едно нищо, не е мярка срещу спекулата. Таванът на цените от малката потребителска кошница е работещо решение, Словакия, Черна гора и РСМ го въведоха преди дни. Пазарът не трябва да се саморегулира, това е клише, държавата трябва да предприеме помощ. Кризата промени всичко", заяви тя. И допълни, че финансовият министър трябва да бъде уволнена заради изказванията си за колапс на финансите.

Според нея служебният министър на икономиката не знае какво говори.

"Ние сме привърженици на френския вариант - веригите да определят един обем от стоки, които да се продават под определена цена. Служебният кабинет обаче хвърля прах в очите на хората, а не се договарят с веригите. Подкрепяме диференцирана ставка за ДДС и намаляването му за храните. Българските и европейските субсидии трябва да се изравнят. Субсидиите на зърнопроизводителите трябва да се намалят и да се дадат на производителите на плодове, зеленчуци, мляко и месо", коментира Нинова.

И разкрива, че БСП е против включване на България в поръчката за доставка на оръжие за Украйна и посочи, че прекалено много пари са се налели във войната, вместо да се насочат за социални помощи за хората.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    АнонименCEDEN
    А джендарската заплата колко да е? Ха - ха станахте за смях.
  • 2
    4
    Абе хора
    Трябва да се направи референдум и да се определи на депутатите заплата равна на минималната ... и ще стане една ......Макар , че по принцип депутатите не трябва да вземат заплата - те работят на благото на народа и трябва да е безкористно / за какво ли са им тия заплати , като взимат яко под масата, разни хидроинженери , консултанти и т.н./
  • 4
    3
    мм
    940 евро корни трябва за да се завърти колелото и да има икономика такива са минималните заплати в най бедните европейски държави с доста по ниски цени от нашите на доста неща,а искам един политик да го остава за 2 месеца с 940 ле и две деца да ги гледа ако не се обеси ме заплюй!!!
  • 4
    2
    Половината он Ниновата
    заплата предлагаме обикновените комунисти ! За безпартийните , четвъртина.
  • -2
    1
    Обективен
    БСП ще спечели повече депутатски места отколкото на предишните парламентарни избори.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари