Корнелия Нинова: Истината е на лице. Правителството излъга българския народ

1
Правителството внася дезинформация
Правителството внася дезинформация Снимка: Корнелия Нинова / Facebook

Правителството внася дезинформация

Официалните документи на Съвета на ЕС за приемането на България по въздух и вода в Шенген вече са факт, но по-интересен е втори документ - т.нар. протокол, в който са записани ангажиментите, които е поела страната ни за бежанците, това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг пред медиите.

"България е изпълнила всички условия за пълноценно присъединяване към Шенген, ние сме пълноправен член на ЕС и не бива да се гледа на нас като втора ръка държава, заслужаваме членство по въздух, вода и суша. Това, което направи правителството на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС с подкрепата на ДПС оценяваме като отстъпление от тази позиция, предателство на националния интерес и провал. Тези фанфари колко велик успех е това могат да им служат само за пиар. Тъй като ни обвиниха, че всяваме дезинформация, изчакахме да излязат официалните документи и те вече са факт. Решението на Съвета на ЕС, официално качено - влизаме по суша и вода. Но по-интересен е втори документ, който не виждаме в пространството. Това е протокол към решението, в който са описани конкретните ангажименти, които е поела българската страна. Обръщам внимание на Параграф 3 за бежанците в този документ. Правителството внася дезинформация. В този протокол пише, че те са поели ангажимент: "Незабавно обратно приемане на всички кандидати за убежище, за които България и Румъния носят отговорност. В срок от 3 дни България трябва да даде отговор, а в срок от 1 месец и незабавно да ги приеме без никакво право на мнение по отношение на броя на хората, които ще дойдат тук. Затова не трябва да има никакви ограничения, що се отнася до броя на хората, трябва да бъдат приети в рамките на 1 месец. Това се отнася в особена сила за хората от Сирия и Афганистан", посочи Нинова, цитирана от DarikNews.bg.

"Изводът е неограничен брой бежанци, които ние трябва да приемем в центрове от отворен тип, в които няма особен контрол и нямаме право да кажем нищо по този въпрос, 72 процента от центровете освен това са запълнени. Правителството излъга българския народ, внасяше дезинформация, истината е на лице", допълни тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Ха
    Ама тези боклуци само лъжат. Там всички са доказани измамници. Само дърво в главата ги оправя.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари