Корнелия Нинова: Г-н Гешев, от 5 години не ни казвате кои са политиците от КТБ

0
Левицата е подала 13 сигнала с доказателства до прокуратурата, но все още няма информация за движението на делата
Левицата е подала 13 сигнала с доказателства до прокуратурата, но все още няма информация за движението на делата

Левицата е подала 13 сигнала с доказателства до прокуратурата, но все още няма информация за движението на делата

“Казвате, че трябва да се направи промяна на модела. Абсолютно сте прав. Ние този модел сме го идентифицирали през 2016 г. и за нас той се нарича паралелна държава и задкулисие - зависимости на политици, кражби от обществени поръчки, нагласени обществени поръчки, присвояване на огромни средства и липса на справедливост и наказание към тези хора.” Това заяви на срещата на парламентарната група “БСП за България” с главния прокурор Иван Гешев лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя посочи, че от 2017 г. левицата е подала 13 сигнала с документи и доказателства до прокуратурата, по които от 5 години няма информация как се движат делата. Сред които: съоръжението на турската граница, приватизирането на електроразпределителните дружества, пробив в системата БАЦИС към Агенция “Митници”, изнесените изявления от д-р Дечев за оскъпените лекарства, чумата по дребните преживни животни в Странджа, строителството на магистрали и плътността на асфалта.

“Г-н Гешев, през 2017 г. обявихте, че определени физически лица получават парични суми в брой по нареждане на самия обвиняем Василев, различни лица от политическия живот у нас. По повод това изказване, през 2017 г. сме Ви питали, ще кажете ли кои са тези политически лица. Отговорил сте ми, че няма да ми кажете, защото в качеството ми на председател на БСП и на парламентарна група, не попадам в кръга на лицата, легитимирани да получат информация и сте ме препратил към Специализирания наказателен съд. Аз упорито съм питала и него и те са ми казали, че няма да ми кажат и са ме пратили към съдията-докладчик. Питали сме и съдията-докладчик и сме получили същия отговор. Накрая съм поканила председателите на другите парламентарни групи и лидери на партии да Ви напишем едно общо писмо и да ни ги кажете, но и досега не ги знаем. Ето това ние наричаме нужда от концептуална промяна на модела”, категорична не Нинова.

Лидерът на БСП посочи и слабост в контрола и изпълнението на законите, като даде пример: “В изключително екстремна политическа ситуация, в последните 3 дни на последния парламент се случи нещо безпрецедентно - за 3 дни беше приет закон, който забранява продажбата на непълнолетни на райски газ и употребата му на публични места. Перфектен закон. Г-н Гешев, в момента всички нощни клубове продават райски газ и продължават да тровят децата. Какво да направим, за да може МВР, РЗИ, Вие и някой съдия, при който ще попадне такова дело, да има все пак възмездие за тези, които нарушават закона? Добър закон, бързо приет, бърза реакция на обществените отношения - резултат никакъв. Значи някой по веригата не си е свършил работа. Важно е законът да е добър, но много по-важно е контролът и изпълнението на този закон.”

Корнелия Нинова постави и въпроса със зачестилия проблем с пияни и дрогирани шофьори и заяви готовността на парламентарната група на БСП бързо да внесе законодателни промени за неговото решаване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари