Кораб доставя първото американско ядрено гориво за АЕЦ „Козлодуй“

0
Доставеното днес във Варна гориво трябва да бъде заредено в блока до средата на годината
Доставеното днес във Варна гориво трябва да бъде заредено в блока до средата на годината Снимка: Marinetrafic / Gunter Thun

Доставеното днес във Варна гориво трябва да бъде заредено в блока до средата на годината

Първо произведено от американската „Уестингхаусядрено гориво за АЕЦ „Козлодуй“ ще бъде доставено във Варна от плаващия под флага на Нидерландия кораб за генерални товари ADAMAS (IMO: 9489558), съобщи Maritime.bg.

Плавателният съд ще влезе в Пристанищен терминал Варна – Запад след преход от Удевала в Швеция. За обработката на този тип товар, пристанищният оператор е преминал през специална лицензионна процедура.

В края на 2022 г. българската атомна електрическа централа подписа споразумение с „Уестингхаус Електрик Швеция“ за доставка на свежо ядрено гориво за 5-и блок на атомната ни централа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    5
    Аз пък....
    Предлагам отработеното ядрено гориво да го депонираме в мазето на Народното събрание! така ще се използва два пъти, р-р-р-р-ръйш ли!
  • 8
    4
    само дето
    АЯР още не е дала разрешение за ползване на горивото в 5 блок! Засега има само разрешение за съхранение на ядреното гориво.
  • 8
    3
    88
    Аз бих попитал, какво ще се случи с отработеното гориво после? Защото руснаците преди го вземаха, ама сега?
  • 9
    2
    фена на Путин
    Това размотаване с тези кораби и още всякакви масрафи, около това гориво, ще ви ги напишат на вашата сметка, глупаци прости. Стягайте си шалварите за ядрено депо, защото братята си го вземаха обратно а вие ще го закопавате в двора си. Масрафа за безумно скъпото депо, от което ще се окрадат немалко пари за сметка на качеството му пак на вашите електромери ще го пишат. Някой изотопи на Радия им трябват 16 хиляди години за да се разпаднат. Добре ви го набоде отзад краварската пасмина, подкрепена от магнитската мафия у нас. И пак сте си същите ръфльовци, с милиметър повече не станахте мечтаните европейци. И за последно само да ви кажа, че уестингХуйинДахаос, купува урана от Русия и ви го препродава на стабилно надървена цена. Остава и тук да се молите Раша да не спре да им го продава, че ще топите маз за кандилото тогава.
  • 10
    1
    Уестингхаус
    Ако проработи, печелим ние, ако гръмне, губите само вие. Саму СеДяСе, Олле!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари