Конюнктивит и още 8 признака на Омикрон

0
Коронавирусът може да влезе в клетките на тялото, като по този начин активира процеса на възпаление, придружен от симптоми на конюнктивит.
Коронавирусът може да влезе в клетките на тялото, като по този начин активира процеса на възпаление, придружен от симптоми на конюнктивит. Снимка: Фейсбук

Резултатите от последните проучвания показват, че щамът Omicron често протича в лека форма, за разлика от Delta

Коронавирусният щам Omicron продължава да „разхожда“ из планетата. Лекарите отбелязват, че заболяването се проявява със симптоми, нехарактерни за други щамове, включително косопад, кървящи очи, гадене и др., информира zdrave.to

Главоболие

Британският вирусолог Лорънс Йънг каза, че главоболието е най-честият симптом на инфекция с щама Omicron.

Умора

Умората често се появява в ранните стадии на заболяването. Дори след почивка пациентите с коронавирус се чувстват уморени.

Възпалено гърло

Според програмата ZOE Covid около половината от пациентите с COVID-19 се оплакват от възпалено гърло. Болката е умерена и преминава след 5 дни.

Хрема

60% от пациентите с коронавирус са имали хрема. Професор Тим Спектор от King's College в Лондон отбеляза, че симптомите на Covid-19 сега са все по-подобни на обикновената настинка.

Кихане

Според резултатите от проучването ZOE честото кихане може да бъде симптом на коронавирус при ваксинираните.

Кашлица

4 от 10 заразени с коронавирус се оплакват от упорита кашлица.

Повишена температура

Високата температура означава, че тялото реагира на инфекцията и се бори с нея.

"Розово око" (конюнктивит)

Коронавирусът може да влезе в клетките на тялото, като по този начин активира процеса на възпаление, придружен от симптоми на конюнктивит.

Косопад

Според Асоциацията на Американската академия по дерматология, след високата температура много хора имат проблем и с косопада.

Резултатите от последните проучвания показват, че щамът Omicron често протича в лека форма, за разлика от Delta.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари