Конвой с военна техника минава през България напът за Украйна

2

Танкове, бронетранспортьори, камиони и всевъзможни бойни машини са натоварени на платформи, теглени от тирове с румънска регистрация

Непрестанен конвой с военна техника влиза през ГКПП "Кап. Петко Войвода", прекосява България и през Румъния отива в Украйна.

Танкове, бронетранспортьори, камиони и всевъзможни бойни машини са натоварени на платформи, теглени от тирове с румънска регистрация. Минават транзит през нашата граница, без да ги проверяват, отбелязва вестник "24 часа".

"Каква е тази бойна техника и къде отива", са попитали служители на граничния ни пункт край Свиленград.

"Машините са натовски. Товарят ги на пристанището в Александруполис и отиват за Украйна", отговориха те.

По цялото трасе от границата между Орменио, Орестиада, Суфли и Александруполис в посока България непрестанно се носят румънски камиони, натоварени с бойни машини. В обратна посока пък отиват тирове без каросерии, за да вземат натовска техника от пристанището, увери се екипът ни на място.

Оръжието е стоварено на порта в стотици огромни контейнери. Районът е отцепен.

"Всичко това е помощ от натовски държави за Украйна. Подаряват ѝ го. За разлика от вас, българите, които ѝ го продадохте", коментираха гърци от Александруполис.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    8
    Интересно
    https://www.youtube.com/watch?v=rZcfFC9lwgA
  • 0
    7
    хххх
    Изхвърлили са много газове с елементи на Менделеевата таблица от изгорените 72 тона гориво за 2-та часа кръжене над Хасково и Кърджали
  • 11
    6
    русенец
    Дедо Байдън каза, че ще се бият до последния украинец! Говедарите си държат на думата и докато не изпукат всички украинци няма да мирясат!
  • 12
    5
    Еми
    Пак сме от грешната страна!vh
  • 25
    4
    Спокойно,
    Братята руснаци ще превърнат тия дръгели в скрап!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари