Концесионерът на плаж Слънчев бряг: Набедени сме в престъпление

0
Не искаме да прокарваме никакво осветление, нямаме намерение да увреждаме дюните
Не искаме да прокарваме никакво осветление, нямаме намерение да увреждаме дюните

Концесионерът на плаж Слънчев бряг - Централен излезе с официално изявление относно твърденията, че се прокарва осветление на ивицата:

"Компанията „Вени-М“ ЕООД като концесионер на плаж Слънчев бряг - Централен не е извършвала каквито и да е строителни или изкопни дейности на територията на дюните и въобще на пясъка във връзка с публикации, че се прокарва осветление на ивицата. Заявяваме, че нито наши служители, подизпълнители или наематели са извършвали дейности на пясъка и дюните в района между хотел Бургас и станцията на Министерски съвет в курорта.

Не искаме да прокарваме никакво осветление или пък имаме намерение по какъвто и да е начин да увреждаме защитените дюни. Като концесионер сме изпратили сигнали до районната прокуратура в Несебър, местното РПУ, РИОСВ-Бургас и до Министерството на туризма, с които настояваме органите да извършат пълна проверка по случая. Освен това кой и с каква цел разпространява тези неверни твърдения, които набеждават фирмата в извършване на престъпления.

РИОСВ-Бургас вече направи проверка на терена. Тя не установи наличие на техника в района на плажа, както и извършване на строителни или изкопни дейности. На мястото са поставени табели с информация за наличие на дюни и забрани за дейности, които увреждат природните образувания в защитената територия.

За времето, през което „Вени-М“ ЕООД е концесионер на плажа Слънчев бряг – Централен, не сме извършвали никакви нарушения, като стриктно се спазват законите и нормативните изисквания. С извършените действия и твърдения за плажа през последните дни се цели увреждането на доброто име на компанията."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари