Концертът „Коледа в сърцето“ събра над 9 000 лева

0
Средствата ще бъдат преведени в сметката на Фондация „Александър Русев“ за благородна кауза
Средствата ще бъдат преведени в сметката на Фондация „Александър Русев“ за благородна кауза Снимка: Радио Русе / Facebook

Средствата ще бъдат преведени в сметката на Фондация „Александър Русев“ за благородна кауза

Празничният благотворителен концерт на Община Русе под наслов „Коледа в сърцето“ успя да събере стотици хора и благодетели, които подкрепиха каузата и мисията на Фондация „Александър Русев“ в Русе да бъде изграден водно-рехабилитационен център за деца и възрастни с физически и ментални затруднения.

Събраните средства са в размер на 9 112 лв. В кутиите, разположени на двата входа на Голяма сцена в Доходно здание, са събрани 760 лв., от билетите – 5490 лв., а коледният базар, организиран от родители на деца от Фондацията на Илиян Русев – Скури, успя да събере 2862 лв. Всички средства ще бъдат преведени в сметката на Фондация „Александър Русев“ за благородната кауза в Русе да отвори модерен плувен комплекс, който ще отговаря на нуждите на всички със затруднения в менталното и физическото си развитие, информира Радио Русе.

Илиян Русев или още познат ни като Скури изказва благодарност към организаторите на прекрасния концерт „Коледа в сърцето“, към всички участници, които отделиха от времето и енергията си да се присъединят към благотворителната инициатива, както и на всички присъстващи, без които нищо от случилото се нямаше да може да се осъществи.

Поредицата от инициативи в подкрепа на Фондация „Александър Русев“ продължава с пълна сила, като още в събота, 16 декември, децата от ВС „Слънчеви ноти“ ще представят благотворителен концерт и базар, като всички събрани парични средства ще постъпят в сметката на Фондацията. От 18 до 20 декември във фоайето на СУ „Христо Ботев“ също ще бъде организиран коледен базар по инициатива на училищното настоятелство.

На 19 и 26 декември ще се проведе и Празнична викторина с мисия с организатор Гоце Великов от група 4етно. Викторината има 4 кръга с разнообразни въпроси от всякакъв характер.

Очакват се още инициативи, обвързани с подкрепа към Фондация „Александър Русев“ и златните рибки, които се борят ежедневно с поставените диагнози в своя живот.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари