Концерт на хора на Русенската опера

0
Концерт на хора на Държавна опера Русе ще се състои от 19.00 часа в Операта
Концерт на хора на Държавна опера Русе ще се състои от 19.00 часа в Операта Снимка: БНР / архив

Концерт на хора на Държавна опера Русе ще се състои от 19.00 часа в Операта.

В програмата са включени творби от Енио Мориконе, Карл Дженкинс, Астор Пиацола, Джордж Гершуин, Фреди Меркюри и др., диригент Стелияна Димитрова. На пианото Емилиян Акимов.

Хорът на Русенска опера води началото си от 1949 г. - годината на одържавяването на институцията. В годините преди това, хоровите партии са се изпълнявали от различни хорови формации от град Русе, известен с големите си традиции на хоровото изкуство. Не случайно в средата на 20 век в Русе е имало функциониращи 28 хорове, а и до наши дни едни от най-известните български хорови формации са точно от Русе – хор „Дунавски звуци“, хор „Родина“, хор „Професор Васил Арнаудов“.

През дългогодишното си съществуване хорът на Русенска опера е натрупал изключително голям професионален опит, изграждайки и поддържайки много разнообразен репертоар в различни жанрове. През 2006 година хорът на Русенска опера е удостоен с наградата „Кристална лира“ за изпълнението на „Месия“ от Хендел при откриването на Международния фестивал „Софийски Музикални Седмици“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари