Контрольори ще проверяват автобусите в Русе

0

Днес, в Заседателна зала на Община Русе се проведе пресконференция по повод стартиралото таксуване с електронни карти в превозните средства на обществения градски транспорт.

В срещата с медиите участие взеха зам.-кметът инж. Димитър Наков, който е ръководител на проекта „Интегрирана система за градски транспорт на град Русе“ и зам.-кметът г-жа Наталия Кръстева, координатор на проекта.

 Инж. Наков акцентира върху факта, че е некоректно служители на транспортните фирми в Русе да обясняват на граждани, че системата за издаване на билети и чекиране в превозните средства от общинския градски транспорт не работи.

Това са констатирали контрольори по проекта, които следят за правилната експлоатация на нововъведеното електронно таксуване.

При направената проверка във всички превозни средства, са констатирани две нарушения.

Превозвачите, които предприемат умишлени действия и нарушават дейността на системата за интегриран градски транспорт ще бъдат санкционирани“, увери зам.-кметът Наков.

Той призова всички граждани да подават сигнали за нарушения, с цел предприемане на превантивни мерки за справяне с нередностите. Инж. Наков заяви, че всички звена, работещи с новата система ще бъдат толерантни към пътниците, докато свикнат с новите валидиращи устройства.

Относно разписанието на градския транспорт той каза още, че в момента се изготвя подробен план, а компромис с утвърдения график няма да има.

Независимо от факта, че Русе е първата българска община с подобна система за електронно таксуване, всички цени и привилегии за пътниците се запазват, стана ясно по време на пресконференцията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари