Конгресмени призоваха ФБР да започне разследване срещу Тръмп

0
Те го обвиняват в предполагаем натиск върху държавни служители
Те го обвиняват в предполагаем натиск върху държавни служители Снимка: ЕПА / БГНЕС

Те го обвиняват в предполагаем натиск върху държавни служители

Двама конгресмени демократи от Камарата на представителите в Конгреса на САЩ призоваха ФБР да започне разследване срещу президента Доналд Тръмп за предполагаем натиск, упражнен от него върху държавни служители, за да бъдат променени по места резултатите от президентските избори през ноември, предаде ДПА, цитирана от БТА.

През уикенда в медийното пространство изтече разговор, в който, както се твърди, Тръмп моли високопоставен представител на изборните власти в щата Джорджия да промени резултатите от изборите, като намери 11 780 гласа в негова полза. Записът бе публикуван първо от в. "Вашингтон пост".

В писмо, адресирано до директора на ФБР Кристофър Рей, конгресмените Тед Лиу (от Калифорния) и Катлийн Райс (от Ню Йорк) изтъкват, че разговорът е доказателство за опитите на президента да фалшифицира изборите.

Два месеца след президентския вот Тръмп все още отказва да се признае за победен от демократа Джо Байдън, отбелязва ДПА. Очаква се в сряда Конгресът да се събере и да утвърди изборната победа на Байдън преди встъпването му в длъжност като президент на САЩ на 20 януари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари