ФБР застреля мъж, заплашвал Джо Байдън

1
Мъж от Юта отправял заплахи срещу Джо Байдън
Мъж от Юта отправял заплахи срещу Джо Байдън Снимка: ЕПА / БГНЕС

Мъж от Юта отправял заплахи срещу Джо Байдън

Мъж от Юта, който отправял заплахи срещу Джо Байдън, беше застрелян от агенти на ФБР само няколко часа преди посещението на президента на САЩ в западния щат, предаде АФП и БГНЕС.

Федералното бюро за разследване потвърди, че заподозреният е бил убит, когато специални агенти са се опитали да връчат заповед за арест и обиск в жилище в Прово, град южно от Солт Лейк Сити.

ФБР отказа да идентифицира убития мъж, като заяви, че разследването продължава, но в жалбата, подадена от федералните прокурори в Юта, той е посочен като Крейг Робъртсън.

Според жалбата 70-годишният Робъртсън, който се описва като "MAGA Trumper", многократно е заплашвал Байдън и други хора в публикации в социалните медии.

"Чух, че Байдън идва в Юта", казва Робъртсън в публикация тази седмица. "Почиствам праха от снайперската пушка М24.

В жалбата се казва, че освен срещу Байдън, Робъртсън е отправял заплахи и срещу вицепрезидента Камала Харис и главния прокурор на САЩ Мерик Гарланд.

"Времето е подходящо за едно или две президентски убийства", се казва в един от постовете. "Първо Джо, после Камала!!!"

Той също така е заплашвал, че ще застреля окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг, който е повдигнал обвинения срещу бившия президент Доналд Тръмп.

В жалбата са включени и снимки от публикации на Робъртсън в социалните мрежи на богатата му колекция от оръжия, включително полуавтоматична пушка, която той нарича "изкоренител на демократите".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    daskal
    Е, такъв в Русия нямаше да го застрелят. Тоест, никой нямаш е и да разбере, че са му светили маслото.
  • -7
    5
    До 3
    Гоше,Гоше,вечно бъркаш Америка с Русия...
  • -5
    4
    СкъсанЛявЧервенШушон
    Ако се е държал агресивно и е използвал оръжие , правилно са го разстреляли. Тоя явно е луд, но е добре , че са малко в Америка лудите и Тръмп ще бъде набутан в затвора и няма да стане президент.
  • 9
    3
    Гошо
    Ами приятел щото Америка се води най демократична страна .А всъщност е най корумпирана мръсна и страна на света краде убива за да се нахрани за нея няма нищо друго освен собственото аз.
  • 9
    2
    Аз
    Няма съд и присъда. Директно убийство. А говорят за права на човека...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари