Кончита Вурст: "Путин не е настроен приятелски към гейовете, но пък е доста привлекателен"

0

В интервю за списание „Тайм“ победителят в „Евровизия 2014“ – травеститът Том Найвирт, изявяващ се в образа на Кончита Вурст, разказа за трудностите, с които се сблъсква в Източна Европа и за отношението си спрямо руския президент Владимир Путин.

Вурст „не смята, че успехът ѝ се обяснява единствено с красотата“, пише кореспондентът Ед Потън, цитиран от Fbr.bg

Хората доста бързо се насищат на външния вид. Ако вътре няма нищо, те ще си кажат: да, красива е, но скучна“, казва певицата. Възхитеният от брадата на събеседничката си журналист попитал дали може да я пипне (брадата). Оказало се, че „на допир е като кърпичка, която ви дават в луксозен хотел в центъра на Лондон“.

По думите на кореспондента, Нойвирт „от малък знаел, че е хомосексуален. Харесвало му да носи женски дрехи – шестгодишен той убедил баба си да му купи пола…

Растял във високопланинския курорт Бад Митендорф, където родителите му имали хотел, и там много го обиждали… Либерализмът на родителите му е впечатляващ: когато бил на 15 г. те му разрешили да напусне дома и да живее отделно. Скоро Неойвирт започнал да се появява в телевизионни конкурси по любителско изкуство, а на 17 г. участва в момчешката банда Jetzt Anders! (групата съществувала кратко). Но слава му донесла именно Вурст – образ, който той създал докато бил водещ на бурлеска.

Да бъдеш травестит-дива означава да изпитваш болка – признава Вурст, като има предвид восъчната епилация, високите токчета, неудобното бельо, с помощта на което имитира женските форми. – Ако се избавим от всичко това, облекчението е доста по-силно от това да се прибереш вкъщи и да си свалиш гуменките“. Около половината от времето си Нойвирт-Вурст се намира в образ, а през останалите часове се наслаждава на обикновения си личен живот, включително и на това „да гледа телевизия и да яде пица“.

Макар и Кончита вероятно да е втория по популярност австриец след Арнолд Шварценегер, Тома рядко бива познат на улицата извън пределите на Австрия“, пише кореспондентът.

Сега започнаха по-рядко да ме обиждат, но много добре разбирам, че доста от тези хора сега просто трябва да се държат вежливо. Нека имитират вежливост… Това е първата крачка“. Крайно сложна е ситуацията в Източна Европа. Бе съобщавано за мъже, които в знак на протест срещу Вурст са бръснели брадите си.

Но в същото време Русия стана първата страна, в която песните ѝ се озоваха начело на класациите. Неотдавна тя получила награда в страната, но не я поканили за връчването – навярно защото организаторите са се опасявали каква ще бъде реакцията на хората, смята Вурст.

Въпреки това Вурст признава, че Владимир Путин, който не е толкова приятелски настроен към гейовете, е доста привлекателен, но за идеал той има „прекалено много пластична хирургия“.

Сред плановете на Вурст е и изява в телевизионно шоу в Украйна. На въпроса дали тя изпитва тревога във връзка с това, дивата отговаря: „Никога не се притеснявам – притесняват се хората около мен… Аз съм си аз, не Мадона“.

Източник: FBR.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари