Компанията на Харви Уейнстейн вече не съществува

0
Кариерата на Уейнстейн се срина в резултат на експлозивните твърдения за сексуално насилие и тормоз
Кариерата на Уейнстейн се срина в резултат на експлозивните твърдения за сексуално насилие и тормоз Снимка: Shutterstock

Продуцентска компания на Харви Уенстейн вече не съществува.

Новите собственици потвърдиха, че са приключили сделката за покупката на „The Weinstein Company“ и представиха нейната наследничка „Lantern Entertainment“, съобщава БГНЕС.

Компанията на Уейнстейн беше продадена на „Lantern Capital Partners“ за 289 млн. долара, девет месеца след като кариерата на Уейнстейн се срина в резултат на експлозивните твърдения за сексуално насилие и тормоз.

Продажбата е с над 20 милиона долара по-малко от първоначално обявената цена от 310 милиона долара.

"Днес обръщаме нова страница", каза съпредседателите на „Lantern Entertainment“ Анди Мичъл и Милош Брайович. Новата компания, твърдят те, ще бъде "съсредоточена върху креативността и творчеството" и те са "изключително мотивирани да се превърнат в сила в тази индустрия".

Миналия четвъртък компанията на Уейнстейн обяви, че четирима от петте й членове ще се оттеглят при приключването на продажбата, включително братът на Уейнстейн и съосновател на компанията Боб.

Продажбата дава на „Lantern“ колекция с повече от 270 филма, които са генерирали повече от 2 милиарда долара в боксофисите по целия свят, както и телевизионен бизнес, който включва модния сериал "Project Runway".

Сред филмовите заглавия са носителите на Оскар "The King's Speech" и "The Artist“, както и "Inglourious Basterds", "Silver Garments Playbook" и "The Hateful Eight".

Наред с тях те получават и все още неизлъчените игрални филми "The Upside" с участието на Брайън Кранстън и Никол Кидман и "The Current War" с Бенедикт Къмбърбач.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари