Комисията за Мартин Божанов-Нотариуса проведе първо заседание

0
Комисията за Мартин Божанов-Нотариуса проведе първо заседание
Комисията за Мартин Божанов-Нотариуса проведе първо заседание Видео: NOVA

От АКФ призоваха дейността ѝ да не обхваща само Мартин Божанов

Темата с търговията с влияние продължава да отеква в парламента. Нарочно създадената комисия за Мартин Божанов-Нотариуса се събра на първо заседание. Работата започна с фактите и информацията, с които разполагат от Антикорупционния фонд.

Оттам посъветваха дейността ѝ да не обхваща само Мартин Божанов. „Предметът би следвало да се разшири и до групата на изчезналия Петьо Еврото”, заяви Андрей Янкулов от АКФ.

Получавали сме след това много откъслечна информация за влияние и схеми, но смятам, че не е добре да не се изкарва публично като непотвърдена. От нас няма да излязат никакви списъци, а разследващите да си свършат работата”, заяви Николай Стайков от АКФ.

От ГЕРБ поискаха да разберат защо от Антикорупционния фонд отказват да посочат конкретни имена. „Тази комисия не бива да започва така, по-късно ще имаме искания за списъци”, каза Маноил Манов от ГЕРБ-СДС.

Ако бъдат извадени всички дела, свързани с Мартин Божанов и неговата група, много ясно ще излязат имена на съдии, магистрати и полицаи, които са съдействали на тази група”, е мнението на Николай Стайков.

Партньорите от ПП настояха за яснота около прекратяваните преписки. „Коя е прокуратурата?” – попита Мирослав Иванов. „Софийска районна прокуратура” – отговори Николай Стайков.

От ДПС поискаха съдействие. „Кои лица комисията трябва да покани, на нас ни трябват имена” – попита Хамид Хамид от ДПС. „Едно добро начало, би било добре да се види какво има в преписката на ГДБОП”, каза Николай Стайков.

От БСП поискаха да разберат има ли данни за намеса на политици. „Локализирахте ли групи, които са извън полицаи, съдии и магистрати”, зададе въпрос Атанас Зафиров от БСП. „Нямаме конкретна информация за политици”, отговориха от Антикорупционния фонд.

От ИТН поискаха депутатите да преразгледат дейността на комисията и в нея да се нищят и фактите около Петьо Петров-Еврото, съобщава NOVA. „Да продължаваме да се правим, че няма слон в стаята и да се правим, че няма казус Пепи Еврото – ще бъде огромна грешка... И поредното доказателство, че тази комисия се прави от управляващите, за да се замете случаят”, смята Гроздан Караджов от ИТН.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари