Николай Стайков: Пеевски разнищва убития Мартин Божанов - това е виц!

1
Смешно е, че прокуратурата обяви, че е предстояло да повдигна обвинение на Божанов, чиято дейност е ясна от над 20 години, заяви журналистът
Смешно е, че прокуратурата обяви, че е предстояло да повдигна обвинение на Божанов, чиято дейност е ясна от над 20 години, заяви журналистът Видео: вестник СЕГА

Смешно е, че прокуратурата обяви, че е предстояло да повдигна обвинение на Божанов, чиято дейност е ясна от над 20 години, заяви журналистът

"Ние се шегуваме, но то се случва пред нас, това е новина като от сайта "Не!Новините"." Така разследващият журналист и един от създателите на Антикорупционния фонд Николай Стайков коментира в предаването на "(О)позиция" на "Сега" заявеното от шефа на ПГ на ДПС Делян Пеевски намерение да бъде създадена специална парламентарна комисия, която да разследва връзките на убития Мартин Божанов - Нотариуса.

"Надявам се Пеевски не си се представя начело на тази комисия", посочи Стайков и припомни, че Пеевски е санкциониран за корупция от САЩ и Великобритания и е "станал символ на корупция и влияние в съдебната система, единственият български политик, който е имал тъст във Висшия съдебен съвет". Според Стайков тази активност напълно се вписва в поведението на Пеевски от последните месеци и желанието му да изчисти образа си и да се превърне в незаобиколим фактор.

"Лично аз със санкционирани по "Магнитски" няма да седна на една маса да обсъждам Мартин Божанов и схемите на влияние в съдебната система", допълни Стайков. АКФ освети неотдавна Божанов, но от разкритията на организацията не последва нищо.

Според Стайков е направо смешно, че прокуратурата сега обяви, че е предстояло да повдигна обвинение на Божанов, чиято дейност е ясна от над 20 години, и е изградил устойчива схема на влияние и монетизирането му в съдебната система. Журналистът подозира, че и делото, по което се твърди, че е предстояло обвинение, е отивало към прекратяване.

"Много е важно да се направи проверка от Нотариалната камара. Те само се разграничиха от прякора му, а там има десетки сделки, свързани с него и фирмите му, които трябва да бъдат проверени, защото има информация, че има нарушения", каза още Стайков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари