Комисия ще вика Борисов да дава обяснения

0
Това обясни председателят й Жельо Бойчев след продължило близо 4 часа заседание
Това обясни председателят й Жельо Бойчев след продължило близо 4 часа заседание

Анкетната комисия за ЧЕЗ ще вика премиера Бойко Борисов на свое заседание, на което той да обясни за намерението държавата да участва в сделката за покупката на ЕРП-то.

Това обясни председателят й Жельо Бойчев след продължило близо 4 часа заседание. Соцдепутатът ще пише писмо на Борисов, с което го кани да присъства на следващо заседание. Министър-председателят да обясни откъде ще се вземат държавни средства за купуването на дялове от ЧЕЗ, искат депутатите от комисията.

На днешното заседание службите докладваха информация за сделката, но то беше закрито за медиите.

По думите на Бойчев те дали допълнителни данни, но имало още какво да докладват пред комисията, тъй като проверката по сделката все още продължава. Тя беше разпоредена от премиера още в първите дни, след като стана известно, че купувачът е Върбакова.

Към момента все още не е изяснен източникът на парите, с които Гинка Върбакова и фирмата й "Интерком" възнамеряват да купят ЕРП-то, каза Бойчев. Към момента няма финансиране, има намерение за финансиране, уточни социалистът.

КЕВР отново ще участва и в следващото заседание, за да обясни за проверката по сделката, след като днес отново присъства шефът на регулатора Иван Иванов. Днешното заседание беше второ на временната комисия, която беше сформирана на 14 март по искане на БСП.

През втората половина на април, след Великден, се очаква заседание на КСНС по сделката за ЧЕЗ, което има намерение да свика президентът Румен Радев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари