Комисар Антон Златанов поема "Гранична полиция"

0

Той беше представен пред състава от министър Калин Стоянов и заместника му Стоян Темелакиев ​

Антон Златанов е роден на 8 октомври 1976 г. в София. Отбил е военната си служба през 1996 г. в ШЗО „Христо Ботев“ в град Плевен.

През 2000 г. завършва висше образование в УНСС по специалността „Планиране и прогнозиране на икономически системи“, а през 2002 г. - магистратура по „Международни икономически отношения“ в Стопанската академия в Свищов. През 2016 г., след публична защита на дисертационен труд в Академия на МВР, му е присъдена образователна и научна степен „Доктор“ в професионално направление „Национална сигурност“, съобщиха от МВР.

Работи в системата на МВР от над 25 години, като по време на службата си е многократно награждаван.

Преминал е през всички нива в системата. Постъпва в МВР през 1997 г. като полицай в отдел „Охранителна полиция“, а впоследствие работи и по линия "Криминална полиция". Последователно е старши полицай, инструктор, инспектор в СДВР. От 2008 година след спечелен конкурс преминава на ръководна длъжност като началник на група в отдел „Специализирани полицейски сили“, а впоследствие е началник на група „Хулиганство, екстремизъм и спортни мероприятия“. В отделни периоди е началник на сектор „Масови мероприятия“ и заместник-началник на отдел „Охранителна полиция“. На 13 май 2015 г. е назначен за заместник-директор на СДВР. В периода май - юни 2021 г. е директор на Столичната дирекция на вътрешните работи.

Има опит и върху работата на Главна дирекция „Гранична полиция“. През периода 2021-2022 на два пъти е командирован за участие в охраната на зелена граница.

Преминал курсове на обучение в Интерпол и Европейски полицейски колеж, както и в полицейски академии и училища в Холандия, Белгия, Израел, Германия, Швеция, Португалия, Финландия, Естония, Франция, Чехия, Полша, Великобритания, Испания и др. в направленията „Обществен ред и управление на тълпа“, „Радикализъм и екстремизъм“, „Мащабни масови мероприятия“, „Противодействие на футболното хулиганство“, „Управление на кризи и кризисен мениджмънт“, „Сигурност на големите градове“ и др.

През 2016 г. завършва специализирана тренировъчна програма в Полицейската академия на Китай в Шанхай и Пекин, а през 2018 г. – едномесечен курс на тема „Иновативни методи в разследването“ в Международния университет по криминалистически науки в Гуджарат, Индия. През 2020 г. специализира в Израел на тема „Противодействие на глобалния тероризъм и антисемитизъм“.

Преподавател в магистърска програма "Сигурност и противодействие на радикализацията и тероризма“ във Военна академия „Г. С. Раковски“, както и във Факултет „Полиция“ на Академията на МВР. Лектор в редица международни курсове в направлението „Обществен ред и управление на тълпа“ на Европейски полицейски колеж (CEPOL). Автор на монография "Теоретични и правни аспекти в дейността на полицията по опазване на обществения ред при масови мероприятия", издание на АМВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    русенец
    Въпросното нещо започва работа като милиционер и паралелно да учи задочно в УНСС икономика. По принцип се позволява, но трябва да е нещо, свързано с работата ти. След две години завършва и магистратура МИО в свищов. Няма лошо. Хайде да ми обясните как икономист става доктор в "академията " на МВР? Все едно някой машинен инженер да защити докторат по мамология или гинекология! Това образование изобщо за нищо вече го нямате. То като се замисля Ениманев е строителен инженер и професор по електрификация на кравеферми. Преподава икономика. Бе ташаци!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари