Кольо Парамов: Българи имат над 50 милиарда долара в офшорки

0
Трябва да се знае в България кой колко пари има
Трябва да се знае в България кой колко пари има Снимка: БГНЕС / Архив

Трябва да се знае в България кой колко пари има

Имената на Делян Пеевски и Николай Младенов изплуваха от скандалните списъци на Pandora Papers. Очаква се тепърва да бъдат "осветлени" още хора със солидни суми в офшорни компании.

"Всичко трябва да стане известно, да се знае кой кой е в България, колко пари е изнесъл. Също така трябва да се установи как и дали тези 51 млрд. долара в българските офшорни фирми са били изнесени", коментира финансовият експерт и бивш главен ревизор на БНБ Кольо Парамов в предаването "Брюксел 1".

Той очаква да се разбере и какъв е произходът на милиардите на българите в списъка.

"Органите трябва да проверят по вертикала тези пари какъв произход имат. В момента при нас най-слабото място са службите за сигурност. Трябва регламентация, която да гарантира спокойствието откъм интереса на държавата, че такива пари няма да бъдат изнесени", добави финансовият експерт пред Bulgaria ON AIR.

Парамов и убеден, че тепърва ще излязат още имена на българи, при това не само от бизнес средите.

"Ние вече сме лицево обзаложени да бъдем под контрол в детайли. Трябва да се знае в България кой колко пари има. По какъв начин представителите на раждащата се груба олигархия започват да си отмъщават един на друг. И по какъв начин трансформацията на тези пари ще повлияе на правораздаващите органи. Важно е да се уточни има ли представители на съдебните органи в списъците", добави Кольо Парамов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Вратата, на кабинета на шефа на ДАНС се отваря рязко. Шефа подскача, като вижда страхотна мадама да влиза.
- Коя сте вие?
- Агент!
- ЦРУ, Мосад?
- Орифлейм…

Харесай Дунавмост във Фейсбук