Кольо Колев: Предизборната порнография вече придобива и международен привкус

0
Това е един показен шум, с предимно вътрешнополитическа цел
Това е един показен шум, с предимно вътрешнополитическа цел Снимка: БГНЕС / Архив

Случаят излиза наяве сега, защото наближаващите местни избори са непредвидими, коментира Румяна Коларова

Това е показен шум, с вътрешнополитическа цел. Това е опит на властта да направи реверанс на традиционното дясно у нас във връзка с предстоящите местни избори. При този вот вече става въпрос за властта като цяло, посочи социологът

Имаме аналогични случаи в други посткомунистически държави. Казусите в прибалтийски държави с руски шпиони са много и разнообразни. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия политологът Румяна Коларова по повод разгорелия се у нас шпионски скандал.

Това не е нищо друго освен продължение на предизборната порнография, която вече придобива и международен привкус, заяви социологът Кольо Колев.

Свидетелят бива задържан с белезници и отведен. Това е извън всякакви правни норми. Това е един показен шум, с предимно вътрешнополитическа цел. Това е опит на властта да направи един реверанс на традиционното дясно у нас във връзка с предстоящите местни избори. При този вот вече става въпрос за властта като цяло, не само за местни избори, посочи Колев.

Всички симпатии към Русия са абсолютно легитимни, стига да не прекрачват определени граници. Това е медийна пушилка, която ще се разсее. Тя се използва за вътрешно и външнополитически цели. Това е, както казва премиерът, пунта мара и шменти капели, подчерта Кольо Колев.

Безспорно става дума за избори. Моят въпрос е защо се оповестява този случай сега, а не през 2015 година, когато се твърди, че е имало намеса във вътрешните ни работи. Обяснението е, че случаят излиза наяве, защото наближаващите местни избори са непредвидими. Очевидно не става дума за държавна тайна, а за това да получаваш пари от чужда държава, за да извършиш определена услуга – в случая да направиш партия. Ясен такъв политически проект беше този на Бареков, не знам защо той не беше проверен, заяви Коларова.

Влиянието на Русия в България минава през т.нар. рубладжии у нас. Такъв тип влияние в българската политика има отдавна. Не знам обаче дали са ударени истинските рубладжии в България, каза още Румяна Коларова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари