Колкото повече стават ромите, толкова повече ще стават проблемите

0
"Напрежението между роми и българи е модерно", добави Ралев
"Напрежението между роми и българи е модерно", добави Ралев

„Напрежението между роми и българи е модерно и ако някъде има малко проблеми, то става водещо заглавие на всички медии“. Това заяви в ефира на Дарик радио кметът на район „Северен“ Ральо Ралев.

По думите му, в двете махали в района „Шекер“ и „Арман“ няма особени проблеми. „Коне, каруци, музика, да това го има, но не е причина да се говори за етническо напрежение. Предстои предизборна кампания и някой се опитва да яхне тази вълна на недоволство“, допълни той.

Факт е ромите създават проблеми, но в момента се изгражда специален Дом за сватби на Голямоконарско шосе, където да правят сватби, но това е частна инициатива и няма гаранция, че там ще се събират сватбарите.

„Колкото повече стават ромите, толкова повече ще стават проблемите“, категоричен бе той. Държавата трябва да се намеси и на да има решение на национално ниво по тази тема. „Освен да им дава помощи, държавата трябва и да изисква от тях определени неща“, категоричен бе Ралев.

Той коментира и предстоящите местни избори, като отбеляза, че все още не е решил дали ще се кандидатира за втори мандат.

„Първо трябва да бъда номиниран и когато това се случи, ще взема решение“, обясни районният кмет.

По думите му, жителите на „Северен“ се оплакват от много неща, като най-нерешими проблеми са междусъседските отношения. Когато двама съседи се карат, те идват при нас и ни обвиняват за проблемите си. „Каквото и да се случи в района, все кметът е виновен и това е един от минусите на тази работа“, допълни той.

Като друг сериозен проблем, кметът посочи този с вандализма.

„Започваме да слагаме видеокамери на всяка площадка и ако не можем да ги спрем, поне да ги разкрием“.

Според официалната статистика на полицията по отношение на престъпността районът е много добре и почти няма неразкрити тежки престъпления, отбеляза Ралев.

От друга страна, има около 100% увеличение на приходите от гаражи, наеми, търговски площи, но има вероятност тези приходи да започнат да падат, защото трябва да се мисли за премахването им, обясни районният кмет.

Вървим трайно към решаването на проблема с местата в детските градини. Има малък недостиг за около 50 деца и ни трябва много малко време, за да решим този въпрос изцяло, категоричен бе Ралев. По думите му,  ако кметът Иван Тотев има 2-ри мандат ще бъде направена чисто нова градина в кв. „Захарна фабрика“.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари