Колко трайност имат туршиите?

0
Дори след като са ферментирали дълго време, с течение на времето туршиите започват да стават по-кисели и омекват
Дори след като са ферментирали дълго време, с течение на времето туршиите започват да стават по-кисели и омекват Снимка: БГНЕС / Архив

Трайността на туршиите пряко зависи от това колко чисти са съдовете, в които я слагаме, самите продукти, които използваме и колко добре са запечатани съдоветe

 В повечето случаи, ако сте използвали добра рецепта за туршия, в която има достатъчно количество сол и е ферментирала добре, вашата туршия може да издържи 1 - 2 години, пише Gotvach.bg.

Напоследък има рецепти, които са по-модерни и дават възможност за по-бърза ферментация, при които например киселите краставички са ферментирали за 1 седмица, вместо за няколко месеца. Така приготвени, киселите краставички е най-добре да се консумират в рамките на месец-два.

- Туршиите, които са ферментирали или преработени, имат по-дълъг срок на годност, в порядъка на 2 години;

- По принцип най-честият начин за приготвяне на туршии е с бактерии, които трансформират захарите, които присъстват в продуктите в киселини, като по този начин се запазва продукта. Тези туршии се наричат преработени;

- Продуктите в туршиите ферментират най-често за 3 до 6 седмици.

- Дори след като са ферментирали дълго време, с течение на времето туршиите започват да стават по-кисели и омекват. Въпреки този факт обаче, ако в туршията има достатъчно количество сол и са минали процес на пълна ферментация и докато поддържате чисти съдовете,в които съхранявате вашата туршия, няма защо да се тревожите, че те могат да се развалят.

- Ако вашата туршия е със саламура и в нея има киселинност, тя може да бъде съхранявана в продължение на три месеца в хладилника.

Вече знаете какъв е срокът на годност на туршиите и спокойно можете да се наслаждавате на любимата си царска туршия, гръцка туршия или туршия с моркови.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари