Колко ще струва агнешкото за Великден?

0
За православието големият християнски празник тази година се пада на 5 май
За православието големият християнски празник тази година се пада на 5 май

За православието големият християнски празник тази година се пада на 5 май

След седмица католиците у нас посрещат Великден, а за православието големият християнски празник тази година се пада на 5 май.

По традиция за Великден на трапезата ни присъства агнешко месо. Повече от месец преди празника, bTV предава колко струва агнешкото и каква е прогнозата на производителите за цените тази година.

„Към момента отглеждаме 1700 овце-майки. Още толкова агнета имаме“, обяснява фермерът Здравко Узунов в село Езерово.

Според него реално търсене на агнешко месо все още няма – само запитвания дали имат агнета и какви са количествата.

Цената на едро е 10 лв., а на дребно – 12 лв. на килограм живо тегло. Цената от фермата до магазина не скача двойно, но е нормално кланицата и магазините да си слагат някаква надценка“, обясни още той.

Здравко Узунов смята, че е нормално фермерите да продават агнетата си на цените от миналата година, въпреки че има инфлация. Имало обаче облекчение откъм цените на фуражите, което било вид компенсация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    mischi
    Да, самовлюбеността на човека няма граници! Само че "най-висшето стъпало на еволюцията" все някога ще разбере, (дано не по трудния начин), че не може да съшествува без по-низшите същества в природата, а природата може да съществува и без човека. Аз , между другото, съм вегетарианец по рождение, и вече от няколко години съм на пенсия. Не е вярно, че без веществата от животински произход се умира за 15 години.
  • 3
    4
    do 3
    Бог е създал животните да са служат на хората, в това число и за храна. Като не ти харесва стани веган и умри след 10-15 години когато тялото ти спре да работи окончателно поради липсата на жизненоважни вещества, които ги има само в месото.
  • -2
    3
    mischi
    Като гледате това мило животинче на снимката, няма ли да ви е жал да го колите? Че и за цена приказвате, като гледам в последните 10 години колко са се увеличили хората с нднормено тегло, чак се чудя, кой плаче, че храната му е скъпа!
  • 4
    2
    Дгд
    Да си го ядат това вмирисаното агнешко
  • 0
    1
    ...
    Цифра с пари, както винаги. Както всичко на всеки един голям празник в България.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари