Колко пъти е тестван за COVID-19 Бойко Борисов?

1
Поредната срамна тайна...
Поредната срамна тайна...

На 27.04.2020г. от БОЕЦ са внесли Заявление, с което изискват от премиера Борисов и Министерски съвет информация, колко пъти е тестван Бойко Борисов за COVID-19, както и няколко въпроса касаещи правомощията на НОЩ. 

В последният ден от предвиденият по ЗДОИ срок получихме отговор, в който от МС ги уведомяват, че „Информацията не е налична в администрацията на Министерски съвет“!

Само този отговор не очаквахме, защото Заявлението на БОЕЦ е адресирано лично до Бойко Борисов, като премиер и председател на Министерски съвет, пишат от Гражданското движение.

Как така самият той не знае колко пъти е тестван? Разбира се, това не е възможно и остава другото обяснение, умишлено да се укриват тези данни. Исканата информация не може да представлява и лични данни, защото ние не искаме резултатите, или протоколите и документи, а само  броят на направените тестове. Така, както НОЩ многократно ни уведомяваха за отделни депутати, бизнесмени, или медици, че са тестувани, включително и за резултатите от направените им тестове. И колко и какви тестове са им направени.

По информация на БОЕЦ  на премиера Бойко Борисов са вземани и изследвани проби за коронавирс по PCR технолигия  всяка сутрин  от началото на епидемията през месец март.

БОЕЦ отправихме тези въпроси и до Националната референта лаборатория, от където ни отговориха, че лицето Бойко Методиев Борисов НЕ е тестван нито веднъж в НРЛ! Единствената възможност за изследване на премиера, която е и най-вероятна, е пробите му да се обработват във ВМА. Шеф на Академията е дългогодишният приятел на Борисов (по негови думи) г-л Мутафчийски, който бе избран и назначен и за шеф на Националният оперативен щаб именно от Борисов! Какво се получва тогава - "Аз ще те направя шеф на Щаба, защото си ми приятел, а ти ще ме тестваш в лабораторията на болницата, която оглавяваш“?

БОЕЦ направихме редица разкрития за инструкциите спуснати от щаба до РЗИ в страната да НЕ се взимат и изследват проби на контактни лица, включително и медици, което доведе до взрив на епидемията във Видин, Сливен, Кула и други места, както и до десетки заразени медици, стотици заразени граждани и пациенти и множество смъртни случаи, като резултат от тези действия на правителството и щаба. И как така на този фон, за гражданите тестове няма, а за премиера, депутатите и управляващите тестовве има? Заради тези разкрития прокуратурата повдигна обвинения  на Георги Георгиев от БОЕЦ, а в същото време премиера крие и лъже, че не знае колко пъти е тестван. На БОЕЦ повдигат обвинения, че разкриваме истината, а Борисов укрива истината и се прави на спасител!

На 08.04.2020г. на брифинг заедно с Мутафчиски Борисов заяви:

"Със сигурност взимам по-тежки решения от хората на първа линия. В много държави премиери като мен са задължени да го правят (да се тестват) със закон, за да знае обществото какво им е здравето. Не е ли редно да знаете дали съм здрав или не и дали тази отговорност не е по-голяма от лекаря на първа линия?!"

Е, като трябва да знаем, защо не казва тогава?

БОЕЦ ще заведем дело и ще осъдим Борисов и Министерски съвет за фактическият им отказ да ни предоставят тази информация, а междувременно ще перефразираме въпросите и ще изпратим ново Заявление с една точка:

Вярно ли е, че лицето Бойко Методиев Борисов, премиер и известен, като агент „Буда“ бива изследван ежедневно за COVID19 по PCR технолигия?

Борисов може да е загубил бройката на направените му тестове, но не може да не знае, дали го тестват всеки ден. Ако информацията на БОЕЦ се потвърди, то тогава точната бройка вече не е толкова важна. Важно е друго. Че ни управляват лъжци, наглеци и престъпници, за които собственото им здраве, благополучие и алчност стоят над общественият интерес, а обществото е превърнато в стадо за дране, стригане и доене.

Публикуваме отговора на МС, както и текста на Заялението на БОЕЦ и зададените въпроси:

ДО: МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, БОЙКО БОРИСОВ – ПРЕМИЕР

З А Я В Л Е Н И Е

ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ

ОТ ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”

ЕИК 176949776, с адрес: гр. Видин к-с ”Панония” блок 4 вх.З ап. 157 тел. 0899591399 e–mail: [email protected]                                                        

Като неправителствена организация с дейност в обществена полза, като представители на гражданското общество и в личното си качество на български граждани и данъкоплатци,  на основание на чл.3, ал.2, т.1 във връзка с чл.14., ал.2, т.3 от Закона за достъп до обществена информация, както и на основание чл. 182, ал.3, т.2 от ДОПК, при условията на надделяващ обществен интерес, ГД  БОЕЦ изискваме от МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, БОЙКО БОРИСОВ – ПРЕМИЕР, да ни  предоставят в законоустановения срок в писмена форма, в електронен вид на електронната поща на БОЕЦ – [email protected], следната обществена  информация и документи:

  1. Колко пъти e изследван Бойко Методиев Борисов, премиер на Република България по PCR методика за наличие на коронавирус – COVID19?
  2. Колко пъти е изследван Бойко Методиев Борисов, премиер на Република България с така наречените „бързи тестове” за наличие на IgM и IgG, антитела за коронавирусCOVID 19?
  3. Какви са правомощията на Националният оперативен щаб – НОЩ? Изискваме официалните документи, с които са определени задълженията и правомощията на Националният оперативен щаб – НОЩ?
  4. Кой, как, на какво основание и по чие предложение е предложил сформирането ан НОШ, състава на НОЩ, както и генерал Мутафчийски за председател на НОЩ? Изискваме официалните документи – протоколи от заседания на МС, заповеди и други за създаването на НОЩ.
  5. Какъв е статута на НОЩ, като държавен орган?
  6. Как се упражнява контрол върху дейността на НОЩ?
  7. Като Неправителствена организация с дейност в обществена полза, с цел реализиране на целите заложени в Устава на Сдружението, част от които са граждански контрол върху управлението на страната и държавните органи, БОЕЦ изискваме да ни предоставите официални данни за контакт с НОЩ – телефонни номера, електронна поща и тн.
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари