Коледната елха в Русе грейва утре вечер

1
В празничната Новогодишна нощ на площада ще посрещнем новата 2022 година с концерт на БТР
В празничната Новогодишна нощ на площада ще посрещнем новата 2022 година с концерт на БТР Снимка: Dunavmost, архив

Светлините на Коледната елха в Русе ще бъдат тържествено запалени на 1 декември, от 17.30 часа на площада пред Общината

Кметът на Община Русе Пенчо Милков ще запали заедно с Дядо Коледа голямата коледна елха на площад „Свобода“ утре /1 декември/ в 17:30 ч. Техни помощници ще бъдат децата от Младежкия дом и от Общинския детски център за култура и изкуство, които ще зарадват русенци със своите изпълнения, ако метеорологичните условия са подходящи.

В коледния концерт участие ще вземат Мажоретен състав „Екстрийм“ с ръководител Вероника Миланова, Вокална формация „Приста“ с ръководител Доротея Бальовска, Студио за поп и джаз пеене „Икономов“ към ОМД и детска вокална група „Слънце“ с ръководител Наталия Константинова, която е част от ОбДЦКИ.

Община Русе кани всички русенци и гостите на града да заповядат на запалването на коледната елха.

 Концерт ще изнесат състави на Общинския детски център за култура и изкуство и на Общински младежки дом, предава Арена Медиа. 

Традиционно празничната украса е освен в центъра на Русе, но и в кварталите на града, както и по крайбрежна зона.

Традиционният коледен базар за втора година е разположен на площад "Света Троица".С коледна арка, светещ надпис, ефектно осветление, коледен кът и украсени павилиони. Там е и ледената пързалка, която привлича малки и големи.

Пред сградата на общината е издигната за поредна година 13-метровата изкуствена елха, както и коледен кът с обемни фигури - Дядо Коледа, Снежанка, шейна, джудже, снежен човек, еленчета, трон, подарък и кутия за писма.

Общината и тази година е подготвила пъстра програма с коледни концерти и събития в дните до 31 декември. В празничната Новогодишна нощ на площада ще посрещнем новата 2022 година с концерт на БТР. 

Всички планирани събития ще се осъществят съобразно противоепидемичните мерки към момента. При промяна в обстановката ще има и промяна в планираните концерти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари