Кой забрави лампата включена?

1

Стартираха пробите на осветлението на Градския стадион, а Община Русе подготвя документите за лиценз

След като във вторник вечерта, последователно светнаха част от осветителните тела на първите два стълба на Градския стадион в Русе, пълните проби на прожекторите тръгнаха в четвъртък вечерта, предаде 24 часа.

След 20 часа, докато „Дунав” губеше четвъртфинала за Купата на България срещу „Верея” в Стара Загора, лампите на стадиона в Русе светваха един след друг. В дъждовната вечер, служителите на фирмата-изпълнител на ремонта „Тарктур”, оследователно палеха прожекторите на четирите стълба.

Така в крайна сметка след 22 часа в четвъртък вечерта, светнаха осветителните тела на всички постаменти и останаха включени през цялата нощ срещу петък.

Това  създаде временно неудобство и русенци се оплакаха, че половината град не може да спи.

"Кой забрави лампата включена? То много хубаво грее, видяхме, че си имаме лампички, ама хайде стига. Половината град не може да спи!", недоволства Хубен Нурев.

Десетки русенци минаха през Градския стадион, за да видят старта на новото осветление, други пък снимаха заревото над съоръжението от своите апартаменти и вдигаха снимки в социалните мрежи. Мощните прожектори обаче обливаха в ярка светлина през цялата нощ и блоковете около стадиона. Очакваше се в петък да бъдат подменени част от изгорелите предпазители и да 72-часовите проби на осветлението в Русе да продължат.

В късните часове на нощта срещу петък, дори прибиращите се тъжни след загубата от „Верея” фенове на „Дунав”, били прехласнати от сиянието на прожекторите и минали да се снимат обнадеждени през игрището, на което очакват мачовете на своя „Дунав”, написаха те в социалните мрежи.

За първи път от над 50 години насам, откакто е построен Градскят стадион, той бе озарен от светлината на прожектори. Събитието е очаквано от феновете на „Дунав” от поне четиридесет години насам. Остава да бъдат настроени прожекторите така, че да осветяват рамномерно игрището. На 10 април представител на гръцката фирма-производител на тревното покритие, трябва да пристигне в Русе, да валира и окоси за първи път терена и да оцени доколко тревата се е хванала на игрището. Община Русе пък вече изготвя документите за лизензиране на Градския стадион. Текат проверки на пожарна и полиция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари