Кои са най-скъпите градове по света за живот и работа за емигранти?

1
Хонконг е най-скъпият град за емигранти
Хонконг е най-скъпият град за емигранти

Хонконг се класира като най-скъпият град за живеене и работа в чужбина, според нов доклад, който взема предвид и икономическата криза, предизвикана от пандемията на коронавирус, пише CNBC, цитирани от Money.bg

Градът запази короната за трета поредна година, докато Ашхабад, столицата на Туркменистан се изкачи с пет места, за да заеме второто място, отчасти поради колебанията на валутата, показва проучване за разходите на Mercer за 2020 г.

Класацията включва 209 града в световен мащаб. Изследването е проведено през март 2020 г., точно когато настъпи пандемията.

Японската столица Токио заема трето място в класацията. Топ местата в подредбата са доминирани от азиатски градове, включително Сингапур на пета позиция, както и китайски мегаполиси като Шанхай (7-ма) и Пекин (10-та).

Междувременно Европа се представи в топ 10 с три швейцарски града: Цюрих (4-ти); Берн (8-ми); и Женева (9-та). Ню Йорк е единственият американски град, влязъл в топ 10.

Най-скъпите градове за емигранти:

  1. Хонконг
  2. Ашхабад (в Туркменистан)
  3. Токио
  4. Цюрих
  5. Сингапур
  6. Ню Йорк
  7. Шанхай
  8. Берн
  9. Женева
  10. Пекин

Силата на щатския долар в началото на годината и произтичащото от това влияние върху други валути бяха основен фактор в тазгодишната класация. Увеличението на цените за стоки и услуги имаше е градовете в Югоизточна Азия като Манила, Филипини (80-то място) и Джакарта, Индонезия (86-то място).

 

26-тото годишно проучване на разходите за живот на Mercer, което следи разходите за настаняване и цената на стоките и услугите на местно ниво, е предназначено да помогне на компаниите и правителствата да определят евентуалното заплащане на чуждестранните служители.

Пандемията има негативно влияние върху много компании, което пречи на наемането на нова работна сила, заяви лидерът на консултантската фирма за глобална мобилност за САЩ и Ирландия Кейт Фицпатрик. Според нея стратегиите за развитие на фирмите ще се възобновят, когато страните отново се върнат към познатия ни начин на живот.

Въпреки това, очакваният икономически спад през следващите няколко месеца, ще принуди работодателите да гарантират на служителите, че заплащането ще бъде съобразено с новите обстоятелства, според Фицпатрик.

"Следователно компаниите трябва да следят отблизо как колебанията във валутите са повлияли на разходите и ако е необходимо, да коригират предлаганото заплащане", заяви тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари