Кои са кандидатите за депутати в Русе?

1
В момента всички партии правят събрания и ще редят листите си на финал на областно ниво
В момента всички партии правят събрания и ще редят листите си на финал на областно ниво Снимка: Бонка Ангелова / Фейсбук

Засега само един русенец със сигурност ще води партийна листа в Русе и това е Николай Събев, който ще е начело на бъдещите кандидат-депутати от „Продължаваме промяната“ (ПП).

Новината потвърди за адвокат Рена Стефанова, която бе народен представител от ПП в 47-ото Народно събрание, съобщава вестник "Бряг" . Макар името ѝ да се спряга за втора в листата, както бе и на последните избори през ноември миналата година, тя заяви, че на този етап би било спекулации да потвърди това. Бившият депутат от „Има такъв народ“ и областен координатор на партията в Русе Светлин Стоянов пък е възможно също да е част от листата на ПП. Пред медията ни той каза, че предстоят разговори с него за евентуалното му участие в предстоящите избори. Стоянов обаче е категоричен, че би помислил дали да приеме такова предложение, само ако става въпрос за Русе.

В момента всички партии правят събрания на общинските и областните си структури и ще редят листите си на финал на областно ниво.

БСП

В петък се очаква БСП да е готова с имената си. На този етап е известен водачът на листата – бившият земеделски министър Иван Иванов, който бе определен от Националния съвет на БСП и ще води социалистите и в Шумен.

ДПС

Днес пък е събранието на Областния съвет на ДПС, който ще реши кой да застане начело на листата от Русе. Общинското ръководство вече номинира лидера на партията Мустафа Карадайъ. След като окончателно наредят имената, те ще бъдат изпратени в централата за одобрение, поясни за медията ни областният шеф на ДПС в Русе Дауд Ибрям. Възможно е и да има размествания, след като минат всички процедури, допълни още той.

ГЕРБ-СДС

За водач на листата на ГЕРБ-СДС се спряга името на Десислава Атанасова, която бе начело и на последните избори през миналата година. Областният лидер на партията Георги Кръстев пак ще бъде в листата, но може и да не е трети този път. Две нови лица се очертават в новата конфигурация на ГЕРБ - СДС : Богдан Донев, ръководител на танцовия ансамбъл „Найден Киров“, който е възможно да попадне дори в челната тройка; и д-р Росица Кръстева – ръководител на отделението по Нервни болести на УМБАЛ „Медика Русе“, за която се очаква да заеме 6-ата позиция. Петото място е за коалиционния партньор СДС и за него отново се гласи Румен Христов, лидер на СДС, научи “Бряг” от свои източници.

ИТН

Хората на Станислав Трифонов в Русе не обявяват към момента нито едно име, каза общинският координатор Татяна Нахабедян, цитирана от в. "Бряг" . И при тях текат процедури, за имена можело да се говори в последните дни за регистрация в РИК, чийто срок е 30 август. В. „Бряг“ междувременно цитира свои източници, че начело няма да има русенец, а ще бъде спуснат отгоре. Очаква се да е от най-близкия кръг на Трифонов, за да е сигурно, че ще има парламентарна група от поне 10 човека, избрани от цялата страна.

ДБ

Подобна е ситуацията и сред хората на „Демократична България“ (ДБ) в Русе. „Очаква се демократично трите партии в Обединението да вземат решение за водачите на листи“, каза за медията ни екоактивистът Иван Белчев. Дали начело ще е русенец или ще е спусната от ръководството друга личност, както бе с дипломата Стефан Тафров на предните избори, местните от ДБ още не знаят.

"Български възход"

От листата на партията на Стефан Янев в Русе вече са известни две имена – координаторът на партията в Русе Красимир Иванов и синът на служебния министър на икономиката Даниела Везиева - Иван Димитров. По неофициална информация водач ще е Красимир Иванов, който е служител във фирма "Приста ойл" в Русе. Както може да се очаква, Иванов е свързан с армията - завършил е военно училище. Работил е като офицер в МВР, а след това и в Гранична полиция.

Синът на Везиева пък - Иван Марианов Димитров, който през октомври ще навърши 33 години, се занимава с бизнес, управлява пет фирми за търговска и консултантска дейност. Бил е кандидат за общински съветник от СДС на последните местни избори. Баща на две деца. Поддържа топли контакти с ръководството на „Български възход“ в София. Дори контактувал с генерал Янев директно, без посредничеството на майка си, пише “Бряг”, цитирайки свой източник. Вероятността да влезе в листата на избираемо място е много голяма.

Вчера от „Български възход“ обявиха и координаторите си на централно ниво за страната. За Русе, както и за градовете Велико Търново, Ловеч и Габрово, ще отговаря Георги Самандов. Той бе за заместник-министър на енергетиката в първото служебно правителство с министър-председател Стефан Янев. От декември 2013 г. до настоящия момент е директор „Енергийни пазари“ в компания от сектор енергетика. Преди това е работил като търговски представител и инженер-енергетик също в компании от системата. Притежава магистърска степен по електроенергетика и електрообзавеждане от Техническия университет в София. Самандов е един от съдружниците в енергийния търговец “Мост енерджи газ”, където притежава 10% дял. Самандов доскоро е бил и директор “Енергийни пазари” в Мост Енерджи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    В.П.
    Всичко произлязло или свързано с Даниела Везиева е некадърно и ограничено ! И синът не се различава ! Братя Б.,не са загубени ,но като че ли не съзнават ,е олекват с нея ,не само пред Президента,но и пред цяла България !
  • 14
    2
    Кънчо Стойчев
    Български възход много ми паднаха в очите- синът на тая курветина Везиева дето беше любовница на Райнов- бивш пенсиониран шеф на РУО Русе, известен с многото си далавери и нарушения и с това, че беше угоден на всички властимащи в продължение на над 20 години. Везиева е незаконна докторска степен, което се доказа от съда. Везиева беше уредена от Николай Събев в борда на БДЖ, макар и тя да не разбира абсолютно нищо от железници. И сега успяла да уреди и синчето си и той за депутатин. И той като майка си бил в СДС, пък сега се прехвърлил в друга партия. Везиева беше част от СДС, от Реформаторския блок, после пък незнайно как президентът много я хареса...може да му е спретнала и на него един... Пълна порнография е политиката в Русе!
  • 22
    1
    Юлиян
    Този път очаквам катастрофално ниска избирателна активност. На никой не му пука за тези избори, разбор все освен на пряко участващите в тях и на говорещите глави от екрана на телевизора, обикалящи всички студия 365 дни в годината. Това са избори не на обикновени хора, а между номенклатурни отрочета -млади и стари. Погледнете им биографиите, и ще разберете че те нямат причина да напуснат България, защото заради взетите от тях решения напуснаха хиляди хора и нямат и намерение да се върнат назад. Защо ли, за да могат тези да живеят. Това е грозната истина.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари