Кой пусна турчина, убил мотористи, да избяга

0
Пита се в задачата, защо нашият, български закон помага на виновните, а не защитава невинните?
Пита се в задачата, защо нашият, български закон помага на виновните, а не защитава невинните?

Гневът на мотористите заради бягството на гастарбайтера, който уби на пътя двама техни приятели, е разбираем. Те искат справедлива присъда за виновника, който отне живота на семейство мотористи.

Как обаче да очакват справедлива присъда, когато виновникът вече не е в България? И  защо мотористите протестираха пред турското посолство? Ако гастарбайтерът е избягал, отговорността е на българския закон и на български съдия. Само с един формален документ, че гастарбайтерът е взел квартира под наем в България, съдията намери достатъчно правно основание да го пусне под домашен арест. Луд да беше, виновният пак щеше да изчезне от България по най-бързия възможен начин.

Пита се в задачата, защо нашият, български закон помага на виновните, а не защитава невинните? Пита се и съдията: за него не е ли очевидно, че този човек няма да седи и да чака в българската си квартира кога съдът ще го потърси - след месец, два, след година? Ето защо съдът трябва да направи и невъзможното, за да върне гастарбайтера в България и максимално бързо да приключи делото. За да се произнесе кой е виновен за смъртта на двама български граждани.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари