Кой подпали Ауди-то на Танов?

0
Както може би вече знаете, вчера в Русе изгоря лек автомобил "Ауди" на паркинг пред жилищен блок на улица "Плевен" № 2.
Както може би вече знаете, вчера в Русе изгоря лек автомобил "Ауди" на паркинг пред жилищен блок на улица "Плевен" № 2.

Това е може би един съвсем резонен въпрос, който обаче рязко контрастира с привидно спокойната криминогенна обстановка в Русе.
За да достигнем до някакви заключения или поне задоволителни отговори, то ще трябва да погледнем към героите, които пряко или косвено имат отношение към палежа.
Както може би вече знаете, вчера в Русе изгоря лек автомобил "Ауди" на паркинг пред жилищен блок на улица "Плевен" № 2. Сигналът за инцидента е получен в 1, 45 часа на тел 112. На място са се отзовали служители на РСПАБ-Русе, които са потушили пожара. Извършен е оглед от служители на полицията, при който е установено че е изгоряла предната част на автомобила.

Кой е собственика на расовата машина?

По потвърдена вече информация, колата е закупена лично от Кристиян Танов, който е син на небезизвестния в Русе общински съветник от ЗНС „Ал.Стамболийски“ и хотелиер - Орлин Танов.

Ако си припомним историята на семейство Танови, ще установим, че при тях се наблюдава едно рязко натрупване на капитали в началото на 90-те години, още докато стопанисват съборената вече бензиностанция "Гея", която се намираше на мястото на построения наскоро м-н Зора. В мътните години, Танови генерират сериозни парични средства от търговия с горива, но след като срещат редица проблеми с конкуренцията, Танов-старши се преориентира и започва да се занимава активно с политика. Като кандидат от ЗНС „Ал.Стамболийски“, г-н Танов влиза в Общински съвет Русе, където работи и до днес.

По същото време, когато започва да се занимава с политика, г-н Танов се захваща и със строежа на х-л Роял Палас, който днес е разположен край с. Писанец, в живописния природен резерват Батаклията, част от Природен парк Русенски Лом.

Управител на хотела е синът - Кристиян Танов. Семейството регистрира и охранителна фирма с името "Арес", но тя не може да се похвали със сериозно присъствие в Русе.
Финансовият подем, който изживява семейството е повод членовете му да се сдобият с някои доста скъпи придобивки, между които е и въпросното Ауди, което е закупено преди няколко години като чисто ново, за сумата от около 100 000 евро.

Охолният живот на Танови е кратък, тъй като трудно изплащали вноските по многобройните си кредити. Част от имуществото им, между които е и х-л Роял Палас, са обявени за публична продан от съдия-изпълнителят Венцислав Маринов.

Междувременно, Кристиян Танов твърдо е решил да поддържа високият си стандарт и няколко години живее на семейни начала с бившата наложница на едър русенски меценат и строител на молове. Разходите по красивата девойка, която някои познават под името "Ванчето", са доста доста високи и почти непоносими за фалиралия бизнесмен. След около близо две години съвместен живот, "Ванчето" напуска завинаги семейното огнище.

Освен това, свидетели на няколко пъти са засичали луксозното Ауди да се управлява и от лице, познато в ъндърграунд средите в града ни, като Гошо-Котката. За него се знае, че е бил близък с хора, имащи пряко отношение при създаването на "ВИС 2" в Русе.

Решен да повиши популярността си, в случая сам се замесва и Венцислав Ангелов - Чикагото. Той сам подава сигнал в местна медия, че умишлено е бил опожарен или взривен автомобилът, с който лично е пътувал до Апелативния съд във Велико Търново в началото на октомври 2014 г.

Извод!

Наблюдаваме един възход на семейството в средата на 90-те и финансов срив след 2006-2007 година. Проблемите на фамилията следват един след друг - фалити, съдия - изпълнители, избягали любовници, замесване с нереализирани политици и не на последно място, контакти с лица от криминалния контингент, свързани с бивши силови групировки.

Въпросът остава: Кой подпали Ауди-то?

(Автор: Светослав Тонев)

Източник: ОБЗЪРВЪР - Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!
Етикети

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари