Кой не трябва да яде сирене и масло?

3
Сиренето може да предизвика мигрена
Сиренето може да предизвика мигрена

Сиренето може да предизвика мигрена

Сиренето и маслото могат да бъдат опасни за някои хора. Това твърди диетологът Михаил Гинзбург, пише Марица.

Според него сиренето може да предизвика мигрена. Всичко е заради аминокиселината тирамин, на която е богат този продукт. Много учени смятат, че именно тя провокира гърчове. Сиренето може да бъде опасно и за тези, които страдат от хипертония, ако е твърде солено. А за хората с излишни килограми е вредно, защото е мазна храна.

Хората с наднормено тегло не трябва да прекаляват и с маслото заради съдържанието на мазнини, заключава Гинзбург.

Диетологът Елена Соломатина съветва да не се комбинира мляко със зеленчуци, риба и брашно. Според нея това може да провокира проблеми със стомашно-чревния тракт. Експертът също така препоръчва да не се комбинира този продукт с кисели плодове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 15
    1
    Злобар
    При тия цени скоро никой няма да яде нищо , а само ще пасе зеленинка в паркове и тучни ливади по еко - програмите на Тумбакберг и фон Лайнянен. Апропо можете и съвсем законно да ги гарнирате и с насекоми като бръмбари , кърлежи , бълхи /без значение животински ,човешки или срамни / които били много питателни , всичко вече в ЕС е разрешено. Да ви е сладко !!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари