Кой лъже за инсинeратора в Гюргево?

1
Станимир Станчев​: Русенската общественост е редно да бъде уведомена за това и да знае истината
Станимир Станчев​: Русенската общественост е редно да бъде уведомена за това и да знае истината Снимка: Facebook

Станимир Станчев​: Русенската общественост е редно да бъде уведомена за това и да знае истината

Русе, 12 септември 2023 г. - Станимир Станчев, общински съветник от групата на СДС в Русе, отправи въпроси към местната екоинспекция и областна администрация за уведомяването им за инвестиционното намерение за изграждане на съоръжение за изгаряне на медицински и животински отпадъци в Гюргево.

В медийни публикации от последните седмици се твърди, че областна администрация Русе е била уведомена за това инвестиционно намерение още през лятото на 2021 г. Станчев заяви, че ако това е така, тогава местната власт също е била информирана, тъй като областната администрация е длъжна да уведоми кмета на Русе за такива проекти.

"Не мога да разбера как през 2021 г. някой не е сметнал този проблем за значим за обществеността", каза Станчев. "Русенската общественост е редно да бъде уведомена за това и да знае истината."

След като зададе въпросите си на сесията на Общинския съвет, Станчев заяви, че е получил отговор, че няма официална кореспонденция по случая. На останалите му въпроси обаче не е бил даден отговор.

"На други въпроси, които зададох, не получих отговор, защото може би те са нееднозначни и в администрацията винаги остава следа и тя е видна", каза Станчев.

Станчев посочи, че ако твърденията за уведомяването на областна администрация са верни, това е "изключително голям проблем".

"Ние русенци сме много чувствителни и ако не бъдем уведомени своевременно за такива, дори само теоретични намерения, е несериозно спрямо нашите съграждани", каза той.

Станчев заяви, че ще продължи да настоява за отговори на въпросите си и ще предприеме действия, за да защити интересите на гражданите на Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    Еколог
    Цялата преписка е ясна. Сандов я представи. МЗ уведомяват МОСВ, РИОСВ и РЗИ, че при тях постъпил сигнал за румънското “намерение”. Станев пише до Българинов, той до румънците и румънците млъкват- нищо официално. Година След това идва официалното уведомяване от Румъния, което Сандов и Белев “проспиват”- два пъти.
  • 5
    3
    Минчо
    Естествено,че Пенчо Милков и бившия областен Анатоли Станев са знаели ,но са кротували като пръдня в гащи.
  • 4
    2
    Мунчо
    Значи и Ънътолиту е знаело и си е мълчало? Нормално, не за пръв път лъже.
  • 6
    1
    до редактора
    Първо свери часовника оти не сме станали още 12,09,23г
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари