Кой контролира хората, представящи се за ясновидци?

1
Измами за хиляди левове остават безнаказани
Измами за хиляди левове остават безнаказани Видео: NOVA

Измами за хиляди левове остават безнаказани

Миналата седмица мъж разказа, че е дал 142 000 лв. на ясновидка за разваляне на черни магии, цитиран от NOVA. По думите му изчистването струва 1000 лв., като първоначално трябва да се направят три процедури. Така автоматично първата такса става 3000 лв. Мъжът поясни, че направата на бяла магия му струвала 6000 лв. За да плати услугите, дал всичките си спестявания и изтеглил няколко кредита.

По думите на адвоката такива случаи могат да бъдат преследвани от прокуратурата.

Аз съм скептична по отношение на начина, по който се процедира с предварителната прокурорска проверка по Закона за съдебната власт, какъвто явно е случаят. Има постановен отказ да се образува досъдебно производство, тъй като в този начин на разследване се събират само данни, които са с доста по-стеснени възможности. При образувано досъдебно производство могат да бъдат събрани доказателства, които в този случай вероятно ще са все косвени, но трябва да водят до единствения възможен извод, че въпросната ясновидка е извършила измама”, коментира Анадолска.

Според нея в конкретния случай, дори да беше образувано досъдебно производство от прокуратурата, пак шансовете за доказване на престъпление щяха да бъдат малки.

Но не са и нищожни. Да, мъжът е дал парите доброволно, но става дума за измамата като престъпление – за това, че тя го е въвела в заблуда с обещанията за разваляне на черна магия и лекуване. По начина, по който заблуждаваш човека, ти го мотивираш да се разпореди с тези суми”, добави още Ивета Анадолска.

Тя посочи, че подобно престъпление се наказва с 1 до 6 години затвор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    аха
    Да се яви на ТЕЛК да го освидетелстват като умствено изостанал - поне да не го търсят от банката да връща кредитите. Съд и затвор за циганорите, които дерат по този начин болни и наивни или просто откровено тъпи хора.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари