Кой е виновен за всичко това?

0

Феновете на ФК „Дунав“ протестираха днес пред един от входовете на Градския стадион в Русе.

Причината е, че въпреки нееднократните обещания ремонтът на съоръжението все още не е приключил и то не е способно да приеме мачове на „драконите“ в Първа лига. Вместо това русенският отбор е принуден да „домакинства“ на 60 км от родния си град – в Разград, пише Топ Новини.

„Докато теренът не позеленее с обещаната настилка и лампите над него не светнат, всеки обещан краен срок приемаме за нелепа първоаприлска шега. Последната такава гласи, че в понеделник настилката ще е в Русе. До края на месеца ще е положена, ще е монтирано и осветлението и преди края на май „Дунав“ ще играе в Русе. Така обеща фирмата – изпълнител. Какво обаче се случва – освен всичко това, тази трева трябва да „хване“, трябва да мине и обществена поръчка за избор на фирма, която ще изготви технически паспорт, за да бъде въведен в експлоатация стадиона. Не вярваме, че преди май месец това може да се случи“, категоричен бе председателят на централния клуб на привържениците на „Дунав“ от РусеДунав завинаги“.

Издигнати бяха траспаранти, единият от които гласеше - „Всеки мач е гостуване, безкрайно пътуване. Кой е виновен за всичко това?“.
Искаме ясни отговори на два прости въпроса – „Кой е виновен за забавения ремонт на стадиона?“ и „Кой и по какъв начин ще гарантира качеството на извършвания ремонт?“. Настояваме за ясни и точни ангажименти. За целта предстои да организираме среща с представители на Община Русе, която е собственик на стадиона.

"След изборите ще настояваме за конкретни ангажименти и от всички депутати. От Министерството на младежта и спорта ще искаме конкретни факти и имена за всичко, което се е случило и не се е случило и защо така се е случило и не се е случило на Градския стадион“, каза още Кючуков.

След протеста феновете се отправиха с организиран транспорт към Разград, където този следобед русенският тим гостува на Лудогорец в мач от предпоследния за редовния сезон 25-и кръг на Първа лига.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари