Феновете на „Дунав” готвят бунт

1

Феновете на „Дунав” готвят протести, дори и гражданско неподчинение, заради многократно забавения ремонт на Градския стадион в Русе.

Някои от тях пишат писма до Министерството на спорта, което води процедурата по обществената поръчка, до кмета на Русе, дори и до омбудсмана на републиката и до различни телевизии, пише 24 часа.

По време на последните няколко срещи, запалянковците нееднократно разпъваха плакат, че искат „Дунав” да играе мачовете си в Русе. През декември министър Красен Кралев обеща, че „Дунав” ще играе тук първия си мач през пролетта. От Община Русе обаче не могат да сторят нищо, освен да чакат ремонтът да приключи. Надеждите на шефовете на „Дунав” бяха това да стане до 20 март, но едва ли ще се случи.

Фирмата-изпълнител „Тарктур” уверила кмета на Русе Пламен Стоилов, че работите ще приключат до края на март, но засега и това изглежда като мираж. В сряда на Градския стадион се подготвяше кофраж за изливането на третия постамент за електрическото осветление на съоръжението. Другите два вече са изляти, очаква се до края на седмицата и последните да бъдат готови.

Стълбовете, както и осветителните тела, вече са платени и се очаква в близките няколко дни да бъдат докарани от Турция. Същото важи и за рулоните с новото тревно покритие, които се очакват от Гърция. Вече са поставени трафопостовете за осветление, пркарват се кабелите. През следващата седмица се очаква да има повече напредък, тогава вероятно ще се поставя новата трева, ще пристигнат и стълбовете. Теренът на Градския стадион вече е заравнен, дори и валиран неколкократно.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари