Кой е най-добрият начин да почистите клавиатурата на лаптопа

0
За да избегнете бъдещи проблеми с лаптопа, е много важно да поддържате клавиатурата си винаги чиста
За да избегнете бъдещи проблеми с лаптопа, е много важно да поддържате клавиатурата си винаги чиста

За да избегнете бъдещи проблеми с лаптопа, е много важно да поддържате клавиатурата си винаги чиста

Независимо колко сте внимателни попадането на прах и други частици под клавиатурата е неизбежен процес. Има няколко полезни съвета, които ще улеснят почистването на лаптопите, споделя Digital.

Преди да предприемете реални действия трябва да изключите лаптопа от електрическата мрежата. Вземете под ръка кофа за боклук или плик, след което обърнете устройството настрани. Разклатете внимателно, за да опитате да изтръскате трохи, прах или друга мръсотия. Самият процес може да се улесни и с почукване в задния корпус на лаптопа.

Колкото по-активно използвате своето устройство, толкова повече мръсотия вероятно се е натрупала върху клавиатурата. Препоръчително е да издухате въпросните частици с кутия за сгъстен въздух, като спазвате 75-градусов ъгъл. Алтернативен вариант е да използвате сешоар с неговата “студена” настройка, преносим въздушен компресор или да духнете силно с уста.

Така повечето излишни частици и прах вече би трябвало да са отстранени към клавиатурата. Вече сте готови да преминете към най-важната стъпка, а именно да избършете самите бутони, информира LifeHacker. Основната опция е да използвате чиста микрофибърна кърпа, навлажнена с малко спирт.

Другият вариант е дезинфекцираща кърпа, която не съдържа белина. И в двата случая се уверете, че повърхността е влажна и не капе течност. Ако все още е останала мръсотия върху бутоните вземете памучни тампони намокрени с алкохол.

По този начин ще почистите разстоянията между самите клавиши. Накрая изчакайте клавиатурата да изсъхне напълно преди да включите отново устройството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари