Когато влезеше някъде, всички погледи се насочваха към Краси!

0
Красимир Марковски-Кучето загина в неделя след като се заби с новия си Харли в кола
Красимир Марковски-Кучето загина в неделя след като се заби с новия си Харли в кола

София вече няма да е същата.

"Та него и гълъбите на ул. “Раковски” го познаваха. Когато влезеше някъде, всички погледи се насочваха към Краси", изплака в понеделник Деляна Гайдарска, съпругата на Красимир Марковски-Кучето, цитирана от 24 часа.

Той загина в неделя. На 29 септември трябваше да навърши 43 г. В понеделник един от най-известните столични рокери и бохеми намери смъртта си нелепо на бул. “Цариградско шосе”, миг преди среща с приятели мотористи, любители на чопъри. Краси Марковски се заби с новия си “Харлей - Дейвидсън” в кола, намаляваща скоростта заради катастрофа.

Сблъсъкът е пред очите на десетки свидетели и катаджии, повикани заради инцидента, станал минути по-рано. Мястото на трагедията е между новия пешеходен мост и спирката на УМБАЛ “Св. Анна” в платното за движение в посока Пловдив. Съвсем наблизо е бензиностанцията на OMV, където го чакат приятелите му мотористи. Около 9 ч моторът на Краси Марковски застига автомобил, който намалява рязко скоростта, за да избегне сблъсък с вече катастрофирали коли.

Марковски обаче не успява да предотврати удара и се забива фатално в колата пред него. Той е откаран в болница “Св. Анна”, където по-късно умира въпреки усилията на лекарите. “Изключително нелеп инцидент, нямал е видимост и не е могъл да реагира”, казва Деляна Гайдарска. Според катаджиите спирачният път на мотора е 60 км/ч. Въпреки че е моторист с много голям стаж обаче, е нямал разрешително за мощни мотори, а само за мотопеди, твърдят от КАТ. “Той беше най-добрият на моторите, караше перфектно. Беше запален по тях още от дете”, казва Деляна Гайдарска. Към мощните машини и високите скорости е пристрастен и брат му Юлиан.

Когато Краси е на 13 г., двамата братя правят първия си мотор в мазето на дома им. Сглобяват го от стари части. Краси дори отишъл със саморъчно сглобеното моторче до морето Не посмял обаче да каже на родителите си за своята детска лудория, за да не му се карат. “Такъв си беше - бохем, авантюрист, живееше на скорост”, признава съпругата му. Още в края на 90-те години двамата правят първия бар на къмпинг “Градина” - “Кабарете”, известен още като “Светулките”.

Само преди дни той отново е на “Градина”, където заедно с приятели празнуват рождения ден на актрисата Катерина Евро. Пред компанията Краси разказва за новия си мотор “Харлей-Дейвидсън”. Преди това е карал доста време Ducati Diavel, но съвсем скоро го продал. “Отгледахме дъщеря ни на “Градина”. Тя се роди през март 1999 г., а през лятото открихме бара и по 6 месеца прекарвахме там”, спомня си Деляна Гайдарска.

Тя със сълзи споделя, че може да разказва с часове спомени за мъжа си. “Обичан, харесван, истински човек”, казва съпругата. По думите ѝ Краси Марковски “за миг се превръщал в душата на компанията”. “Той беше царят на късия разказ. Разказваше така увлекателно, че с часове хората го слушаха в захлас”, казва съпругата. И въпреки че двамата официално вече не са семейство, тя говори с изключителна любов за мъжа си.

“Дъщеря ни загуби най-прекрасния баща на света”, казва Гайдарска. По обед във фаталната неделя Краси Марковски е трябвало да се види с дъщеря си, да ѝ купи жилетка за училище. “Беше прекрасен и изключително забавен човек”, описват го приятелите му мотористи. В неделя вечерта те се събраха в “Баш бар” на “Градина”, за да почетат паметта му. Малко след 21,30 ч в неделя десетки мотористи от София също почетоха паметта на Краси Марковски, запалвайки свещичка на мястото, където намери смъртта си един от най-известните столични рокери.

През годините Краси Марковски се занимавал с разностранен бизнес - вкарвал бира, имал бар. “Винаги имаше пари, никога не е закъсвал финансово”, категорична е съпругата му. “Харесваше хубавата рок музика, беше фен на Godsmack и много обичаше моторите. Имаше приятели в цяла София, познаваха го много Остави една прекрасна дъщеря – Ния, на която много ще липсва. Сигурна съм, че ще липсва на страшно много хора и особено на мен”, сподели в сайтове за мотористи и приятелката на Красимир - Николета.

“Беше най-добрият човек, когото познавам. Той беше Ghost Rider (б.р. - призрачен ездач), написа тя. Десетки хора звънели през последните два дни на близките му. “Обаждат се и напълно непознати, за които никога не съм чувала”, казва Деляна Гайдарска. Погребението на Красимир Марковски ще е в четвъртък от 11 ч на гробището в кв. “Бояна”.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари