Кога в Община Русе ще влезе прокуратурата?!

3
Кой ще върне откраднатите пари на русенци?!
Кой ще върне откраднатите пари на русенци?! Снимка: Dunavmost

УВАЖАЕМИ МЕДИИ,

КОЙ ЩЕ ВЪРНЕ ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ НА РУСЕНЦИ?!

Без мотиви за освобождаването му, преди месец - на 06.08.2019 г., кметът на Русе Пламен Стоилов уволни зам. кмета по „Устройство на територията“  Димитър Наков.

Той бе ръководител на всички европейски инфраструктурни проекти, по които се работи в Община Русе и изпълняваше длъжността кмета в продължение на 8 години при всяко отсъствие на Пламен Стоилов. Заедно с него си тръгна уволнена и ръководителката на пресцентъра Мария Иванова. Пак без мотиви, на 20.08.2019 г. бе освободена от длъжността зам. кмет по екологията и комуналните дейности Наталия Кръстева.

Три месеца преди края на мандата си, кметът Пламен Стоилов остана да управлява Община Русе „само“ с трима зам. кметове. Община Русе се лиши от най-качествените членове на кметския управленски екип, според изявления правени през годините от самия кмет. Ако това е вярно, а не е било поредната медийна изцепка на кмета, волно или неволно е застрашено европейското развитие на Русе и е поет изключително голям риск инфраструктурните проекти и новата транспортна схема, част от интегрирания градски транспорт, да останат недовършени и затрупани от настъпващата след два месеца зима.

Няма индикации, че кметът Пламен Стоилов се кани да назначава нови хора на техните места. За сега не се наблюдават и някакви съществени трусове в Община Русе, въпреки значително намаления висш управленски състав. Това доказва, че общината може успешно да се управлява и „само“ с трима зам. кметове, а не с пет, както беше в продължение на 8 години! Тези хора от раздутия управленски щат бадева са яли дълги години парите на русенските данъкоплатци!

Налагат се два важни въпроса, на които, ако не сега, то поне след изборите трябва да бъде дадени спешени отговори: Кога в Община Русе ще влезе прокуратурата?! и Кой ще върне откраднатите пари на русенци?! 

МАРИЯН ДИМИТРОВ

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари