Кога мозъкът остарява безвъзвратно

1
Добавките със селен могат да бъдат полезни за мозъците на възрастните хора, особено тези с неврологични заболявания
Добавките със селен могат да бъдат полезни за мозъците на възрастните хора, особено тези с неврологични заболявания Снимка: top5_of_the_net

Германски учени разкриха възрастта на необратимо стареене на човешкия мозък

Оказа се, че необратими промени настъпват след 60 години, пише zdrave.to

Експерти от Института по психология към университета в Хайделберг са установили, че човешките когнитивни способности не са свързани със скоростта на реакцията, която започва да се забавя след 20 години, според Nature Human Behavior.

Учените проведоха онлайн тестване, на което присъстваха около 1,2 милиона души. Субектите трябваше да класифицират думите и изображенията, които се появяват на екрана, като натискат правилния клавиш.

Изследователите стигнаха до заключението, че по-бавните отговори се дължат на това, че хората стават по-внимателни с възрастта. Освен това с течение на времето двигателните процеси се забавят.

Така умствените способности на човек не се влошават до 60-годишна възраст. Тогава вече настъпват необратими промени в мозъка, т. нар. окончателно стареене.

Австралийски учени по-рано казаха, че добавките със селен могат да бъдат полезни за мозъците на възрастните хора, особено тези с неврологични заболявания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари