Кое свинско месо е най-хубаво за готвене?

10
Хубавото свинско месо трябва да е бледорозово на цвят, да бъде гладко и сочно и да има много слабо изразена тлъстина
Хубавото свинско месо трябва да е бледорозово на цвят, да бъде гладко и сочно и да има много слабо изразена тлъстина

За да имате винаги вкусни ястия със свинско месо, трябва да знаете точно какво месо да изберете за вашето ястие

Хубавото свинско месо трябва да е бледорозово на цвят, да бъде гладко и сочно и да има много слабо изразена тлъстина, съветва Gotvach.bg

Не трябва да купувате свинско месо, ако то е сивкаво на цвят и има маслен вид. Сланината по месото трябва да бъде твърда и бяла, а не да има жълтеникав цвят.

Свинското месо, което се намира по краката и плешката на прасето, е по-тъмно на цвят.

Ако парчето месо, което купувате, има по себе си кожа, то тя трябва да бъде свежа, леко влажна, без да има козина по нея и да е достатъчно мека при допир.

Костите на прасето могат да имат лек синкав отенък, но след като се нарежат, те трябва да бъдат червени и по тях да има шупли. Колкото по-бели са на цвят, толкова по-стари са и съответно месото също е старо.

Ако ще избирате бут за готвене, месото по него трябва да бъде яркорозово на цвят, а мазнината по него трябва да е кремаво-бяла на цвят. Парчетата месо от бут трябва да бъдат сочни и да са плоски, а не да са сухи и краищата им да са подвити.

Свинското месо може да бъде запазено за няколко дни в хладилник. Трябва обаче да е много добре опаковано във фолио и да се сложи на мястото, където хладилникът е най-студен и да е отделено от всички други продукти. Свинското месо, което е прясно, може да издържи най-много 2 - 3 дни в хладилник.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари