Кое е най-лошото време да се ровите в телефона си

1
Това може да развали останалите дейности от деня
Това може да развали останалите дейности от деня

Скорошно изследване разкри, че младежите проверяват телефона си около 150 пъти на ден.

Цифрата изглежда шокираща, но не и за тях! Доста здравни експерти предупреждават, че мобилните устройства са вредни за здравето, тъй като облъчват и човек трябва да ограничава интеракцията си с тях. Освен това ровенето в телефона се оказва не особено продуктивно, що се касае до останалите активности през деня.

Кога е най-неподходящо да фокусирате вниманието си върху телефона?

Веднага след събуждане

Много хора проверяват телефона си веднага, след като си отлепят очите. Просто скролване из личните профили в социалните мрежи, пощата или някоя нотификация за новина, ги кара да прекарват поне 10 минути, заболи очи в дисплея.

Британско проучване твърди, че това е доста вреден навик, който ви прави по-раздразнителни и по-малко щастливи през остатъка от деня.

Непосредствено преди работа

В много офиси няма свободен достъп до мрежата и това не е случайно. Ровенето за забавление и клюки разсейва, прави ви непредпазливи и склонни към допускане на грешки.

По време на изпълнение на задача

Изхождайки от горната точка, съвсем логично разсейването по време на важен казус е крайно непрепоръчително. Само няколко минути в телефона могат да убият продуктивността и концентрацията напълно.

По време на четене

Четенето е монотонна дейност, която като цяло успокоява и едновременно засилва частта от мозъка, която се грижи да поддържа ума и тялото млади. Когато смесвате четенето с ровене в телефона, вие унищожавате всички ползи от четенето.

Преди сън

Доказан научен факт е, че облъчването от дисплея е враг на съня. То води до активиране на нервните клетки и едно превъзбуждане на мозъка, което води до инсомния. Забравете за телефона поне 30 минути преди сън.

Източник: Tialoto.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • чичомехтинпедала
    Пиша тука някакви тапотий да ми плашта Мутрофанката жълти копейки.да живей ТероруZZшлямия и путлерчето!
  • daskal
    Колкото и да се труфят с арманита и шанели, всичките ни милионери "бизнесмени" днес смърдят на БКП и Държавна сигурност....
  • до Хуилото
    Ко стана бе хуилко, що имаш толкоз минуси? Да не стане скоро ти да трябва да заминаваш, лумпен изкрейзъл.
  • Путин Хуйло
    Да, на мен ми ебаха майката, даже и мен самият ме ебаха и ми хареса страшно много. Най-хубавото беше, когато негрите от...
  • Путин Хуйло
    Я си ебавай майката, заминавай за Русия.Ай ми кажи имали ама имали поне един заминал за Русия.Да еба майката ти тъпа