КНСБ - Русе настоява за промени в нормативната уредба в сектор "Здравеопазване"

0
С едно от предложенията се иска да се промени изискването за броя на децата, за да се разкрие работно място в здравен кабинет в детско и учебно заведение
С едно от предложенията се иска да се промени изискването за броя на децата, за да се разкрие работно място в здравен кабинет в детско и учебно заведение Видео: КИС 13

Синдикатите в Русе настояват за промени в национален план на нормативната уредба в сектор "Здравеопазване"

Целта е да се осигури здравето на децата и да се постигнат по-добри условия при договарянето на колективния трудов договор на ниво община, уточнява КИС 13.

С едно от предложенията се иска да се промени изискването за броя на децата, за да се разкрие работно място в здравен кабинет в детско и учебно заведение.

Другото искане на синдикатите е свързано с постигането на по-добри условия при договарянето на колективния трудов договор на ниво община във функция "Здравеопазване".

Междувременно през тази година от Община Русе вече предприеха мерки за увеличаване на щатните бройки във функция "Здравеопазване" с 10, като се назначават допълнително медицински сестри в яслите и в яслените групи към детските градини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Май е такъв един месец, в който да идеш на плаж е още рано, а да започнеш диета е вече късно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук